Ε.Ρ.Τ. – «Η Παραλία»: Περισσότεροι από 900 χιλιάδες είδαν το πρώτο επεισόδιο – Όσα θα δούμε απόψε

Ε.Ρ.Τ. – «Η Παραλία»: Περισσότεροι από 900 χιλιάδες είδαν το πρώτο επεισόδιο – Όσα θα δούμε απόψε

Ένθερμη ήταν η ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού στην πρεμιέρα της νέας σειράς της Ε.Ρ.Τ. «Η Παραλία» που μετέδωσε χθες το βράδυ, στις 22:45, η Ε.Ρ.Τ.1 και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 900.000 τηλεθεατές.

Γι’ αυτό και η Ε.Ρ.Τ., ανταποκρινόμενη άμεσα στην επιθυμία του τηλεοπτικού κοινού, μετέδωσε εκ νέου απόψε, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:30, το πρώτο επεισόδιο της σειράς, ενώ θα ακολουθήσει κανονικά, στις 22:45, η μετάδοση του δεύτερου επεισοδίου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο επεισόδιο, η αδημονία των τηλεθεατών να μεταφερθούν νοερά στα Μάταλα της Κρήτης, την περίοδο των χίπηδων, ήταν τέτοια που το hashtag #HParalia βρέθηκε στα πρώτα πέντε trends του «X» (πρώην Twitter) πριν ξεκινήσει η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου. Σύντομα, «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση, παραμένοντας πρώτο trending topic μέχρι και το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023, ξεπερνώντας αθλητικά γεγονότα, αλλά και την κακοκαιρία Daniel, με περισσότερα από 6.500 σχόλια.

To hashtag #HParalia δεν ήταν όμως μόνο το μοναδικό στη σχετική λίστα. Στο top 10 ανέβηκαν κι άλλα hashtag, όπως ονόματα ηθοποιών (Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Νινιός), αλλά και ονόματα ρόλων (Υπατία, Ρηνιώ).

Εντυπωσιακό ήταν εξάλλου το γεγονός ότι οι χρήστες στα social media δεν περιορίστηκαν στα διθυραμβικά σχόλια για τη σειρά, τους ηθοποιούς, την πλοκή, τη σκηνοθεσία ή τη μουσική. Ταυτίστηκαν με τους ηθοποιούς. Έτσι, η Υπατία (Δανάη Μιχαλάκη), ο Γιώργος (Γιάννης Κουκουράκης), ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος), ο Γράντος (Νικόλας Παπαγιάννης), ο Δημητρός (Γιώργος Νινιός) και η Αντιγόνη (Γιούλικα Σκαφιδά) δημιούργησαν τα δικά τους fan club με βάση τους ρόλους, αλλά και τις ερμηνείες τους.

Η δολοφονία της Ρηνιώς, στο τέλος του επεισοδίου, καθήλωσε τους τηλεθεατές, με τα σχόλια για τους πιθανούς δράστες να είναι δεκάδες.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα εγκωμιαστικά σχόλια για την ΕΡΤ και το υψηλό επίπεδο μυθοπλασίας που προσφέρει τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση, η σειρά ξεπέρασε το 15%, ενώ το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 900.000 τηλεθεατές.

Στις γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 20%.

Χιλιάδες ήταν και οι θεάσεις του πρώτου επεισοδίου της σειράς στο ERTFLIX


Επεισόδιο 2ο: Το πένθος για τον φόνο και η αγωνία για την εύρεση του δολοφόνου έχει συνταράξει το χωριό των Ματάλων, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία.

Οι κάτοικοι του χωριού δείχνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός, καθώς ένας τέτοιος φόνος είναι πρωτόγνωρος για το μέρος.

Η μικρή κοινότητα των Ματάλων αρχίζει να αντιμετωπίζει το κοινόβιο των χίπηδων με καχυποψία και ασκεί πίεση στον ενωμοτάρχη και τον χωροφύλακα της περιοχής, ώστε να βρουν άμεσα τον δολοφόνο.

Η υπόθεση προσελκύει το ενδιαφέρον της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, η οποία αποφασίζει να στείλει στα Μάταλα έναν από τους πιο έμπειρους υπαστυνόμους της, τον οξυδερκή Ανδρέα Καραχάλιο.

 

Διαβάστε επίσης: «Η Παραλία»: Μυστήριο, έρωτας και ανθρώπινες ιστορίες στη νέα δραματική σειρά της Ε.Ρ.Τ. (Trailer)