Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο για την «Προώθηση των Ατόμων με Αναπηρία» στο Αγρίνιο

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Εργαστήριο «Προώθηση της Απασχόλησης των Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις» στο Αγρίνιο

Η ανακοίνωση: 

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS)5045292.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την Ε.Σ.Α.μεΑ..

Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους
οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας
Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 3 ης Δράσης που σκοπό έχει την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων των εργοδοτών γύρω από τις ικανότητες και δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Εργαστήριο με τίτλο: «Προώθηση της Απασχόλησης των Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις».

Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στην «Συνεδριακή Αίθουσα» του Ξενοδοχείου “Imperial” στο Αγρίνιο.

Συμμετείχαν Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΔΥΠΑ, του ΙΝΚΑ καθώς και Στελέχη του τοπικού αναπηρικού κινήματος (Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων
«Ηλιαχτίδα», Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Απόστολος Λουκάς», ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» κλπ.).

Κατά την διάρκεια του Εργαστηρίου, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά οι παρακάτω θεματικές ενότητες: η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας και το δικαίωμα στην εργασία, οι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, διακρίσεις στην εργασία και εύλογες προσαρμογές, συστάσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες για την ίση μεταχείριση των εργαζομένων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις καθώς και οι θετικές ρυθμίσεις για την εργασιακή ένταξη των ατόμων με αναπηρία / χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Από το Εργαστήριο αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά η ανάγκη για εργασιακή ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και η σημασία των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων στην καταπολέμηση των διακρίσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της

Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.

Διαβάστε επίσης: Στο Καινούργιο ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός (Photos)