Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.: Νέα επιστολή για το πρόβλημα με τη χρέωση των διοδίων στη σήραγγα Ακτίου

Νέα επιστολή της Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για το πρόβλημα με τη χρέωση των διοδίων στη σήραγγα Ακτίου

Μετά την 1η επιστολή που είχε αποστείλει και σχετιζόταν με την πρόταση για κάρτα ημέρας που προτάθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου για όλους τους κατοίκους, έρχεται τώρα το Υπουργείο Μεταφορών και τους απαντάει με το έγγραφο της εταιρείας.

Η ίδια η Ένωση θεωρεί την απάντηση μη αποδεκτή διότι αφορά τις απόψεις της εταιρείας.

«Το Υπουργείο θα πάρει θέση ή κρύβεται πίσω από μια εταιρεία, η οποία της ανήκει μιας και δεν έχει ακόμη ιδιωτικοποιηθεί;;;;;», ερωτάται η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) έγινε αποδέκτης εγγράφου από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με το οποίο κοινοποιείται συνημμένα το (β) όμοιο έγγραφο της Εγνατίας οδού Α.Ε., ως απάντηση της (α) σχετικής επιστολής μας.

  1. Συγκεκριμένα το έγγραφο της εταιρείας αναφέρεται στην κείμενη νομοθεσία λειτουργίας και υπαγωγής των διοδίων της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου καθώς και στην υφιστάμενη πολιτική χρέωσης, στοιχεία τα οποία ήδη γνωρίζουμε και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που έχουμε καταθέσει. Επίσης επισημαίνουμε ότι οι απαντήσεις της εταιρείας αφορούν, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση του Υπουργείου και δεν μπορούν να ληφθούν ως απάντηση στην επιστολή μας.
  2.  Για αυτούς τους λόγους καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να τοποθετηθεί επίσημα στα εξής ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς μας:

                      α.  Θα αναλάβει το Υπουργείο πρωτοβουλίες ώστε να εφαρμοστεί η <κάρτα ημέρας>;

                      β.  Θα ληφθεί υπ’ όψιν από το Υπουργείο η ιδιαιτερότητα των στρατιωτικών σε σχέση με τις 24ωρες υπηρεσίες που εκτελούν;

 

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) παρακαλείται για την άμεση προώθηση της παρούσης στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και παράλληλα να αιτηθεί την πραγματοποίηση επίσημης συνάντησης για δια ζώσης συζήτηση του θέματος.
  1. Το παρόν κοινοποιείται στους κ.κ. Βουλευτές και την Περιφέρεια Ηπείρου προς ενημέρωση σχετικά με την τελευταία εξέλιξη και ευελπιστούμε σε ενέργειες από πλευράς σας ώστε να υπάρχουν σύντομα θετικές εξελίξεις.

Αγαπητά μέλη της Ένωσης,

σας βεβαιώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα πράξει ότι είναι δυνατόν με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων μας και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΜΕ

37 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΣΠΕΑΙΤ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.  

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας   

Χονδρογιάννης Βασίλειος   Μπόσμος Χρυσοβαλάντης