Έφη Αχτσιόγλου από Αγρίνιο: « Συνειδητή απόφαση η στήριξη της Νέας Αριστεράς» (Video-Photos)

“Η ενδυνάμωσή της Νέας Αριστεράς θα ωφελήσει τόσο την Αριστερά όσο και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη…” επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα. Αχτσιόγλου

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής της «Νέας Αριστεράς» Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο πραγματοποιώντας σειρά επαφών με θεσμικούς και άλλους φορείς.
Νωρίτερα το απόγευμα συνοδευόμενη από μέλη και στελέχη του κόμματος πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο του Αγρινίου και επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) όπου συνομίλησε με πολίτες και μέλη του κόμματος.

Οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη μάχη του κόμματος στις κάλπες και τόσο τα στελέχη του κόμματος όσο και η ίδια η κα. Αχτσιόγλου εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τα εκλογικά αποτελέσματα της 9ης Ιουνίου.

Μάλιστα η κα. Αχτσιόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι έχει αρχίσει και «χτίζεται» σχέση εμπιστοσύνης της Νέας Αριστεράς με τον κόσμο, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρόκειται για μια σοβαρή δύναμη στο χώρο της Αριστεράς που έχει τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές να παίξει το ρόλο της αντιπολίτευσης και αυτό σιγά – σιγά οι πολίτες το βλέπουν.

«Στους πολίτες υπάρχει μεγάλη δυσφορία για την ασφυκτική οικονομική πίεση από το πολύ υψηλό κόστος ζωής και τα πολύ αδύναμα εισοδήματα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό. Την ίδια ώρα, κάποιες εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο θησαυρίζουν και έχουν βγάλει κέρδη που δεν είχαν ξαναδεί την τελευταία 20ετία. Η «Νέα Αριστερά» μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο και να αποτελέσει ισχυρή, σοβαρή, μαχητική, αριστερή αντιπολίτευση στη ΝΔ. Αυτό είναι σημαντικό να αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές» τόνισε η κα. Αχτσιόγλου.

Έδωσε έμφαση στο ότι πρέπει ο κόσμος να αντιληφθεί και να πάει να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές, διότι, όπως ανέφερε κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας είναι πολιτική, είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων.

«Η κοινωνική δυσφορία δεν μπορεί να εκφραστεί από τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αδυνατούν να το κάνουν γιατί στην πραγματικότητα έχουν ενσωματώσει την ατζέντα της Δεξιάς. Η «Νέα Αριστερά» μπορεί να εκφράσει πολιτικά την κοινωνική δυσαρέσκεια δίνοντας στους πολίτες μια θετική προοπτική επισήμανε, τονίζοντας πως: «είναι οπισθοδρόμηση της πολιτικής η Δεξιά και η άκρα Δεξιά να συναγωνίζονται. Ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά να μην θερίσει αυτά που έσπειρε, όταν τόσα χρόνια χάιδευε τα αυτιά της άκρας Δεξιάς».

Η κα. Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κόμμα του κ. Κασσελάκη, το οποίο όπως ανέφερε έχει πάρει διαζύγιο από την Αριστερά και σε επίπεδο πολιτικών θέσεων όποτε – όποτε αυτές εκφράζονται, αλλά και σε επίπεδο λόγου.

«Η Νέα Αριστερά αγωνίζεται και θα αγωνιστεί με πολιτικό ήθος και πολιτική ωριμότητα για την Ειρήνη και για μια ενεργό και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Για το κράτος δικαίου και τη συμπεριληπτική δημοκρατία, για τα εργασιακά δικαιώματα και το δικαίωμα τη στέγη, για την πάταξη της ακρίβειας και για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, για τη δίκαιη κλιματική και οικολογική μετάβαση, για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, για την ενίσχυση και την ολόπλευρη άνθιση του πολιτισμού και της κριτικής σκέψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η ενδυνάμωσή της Νέας Αριστεράς θα ωφελήσει τόσο την Αριστερά όσο και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γιατί η εκλογή ευρωβουλευτών της Νέας Αριστεράς θα προσδώσει στην ίδια το πολιτικό βάρος, ηθικό και υλικό, που απαιτούν οι περιστάσεις και οι καιροί».

Ο Σωκράτης Φάμελλος στον Antenna Star 103.5: «Οι κάλπες της 9ης Ιουνίου δεν είναι αδιάφορες» (Ηχητικό)