Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου: «Δικαίωση για τους ελαιοπαραγωγούς της Αιτωλ/νίας»

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία έχει επέλθει δικαίωση για τους ελαιοπαραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο αναλυτικά:

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μέσω της οποίας αναγνωρίζεται οριστικά το δικαίωμα χρήσης της ονομασίας «Καλαμών/Καλαμάτα» και για τους εκτός Μεσσηνίας παραγωγούς επιτραπέζιας Ελιάς, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή διαμάχη και διασφαλίζοντας τη συνέχεια των ελληνικών εξαγωγών Ελιάς «Καλαμών».

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση του αγώνα των ελαιοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, υπεύθυνους για πάνω από το 40% της εγχώριας παραγωγής Ελιάς «Καλαμών».

Απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στην Π.Ε.Μ.Ε.Τ.Ε., το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και σε όλα τα πρόσωπα και τους φορείς για τη συμβολή τους προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό, επιθυμητό αποτέλεσμα που συνιστά μεγάλη νίκη για τον τόπο μας και το οποίο πρόκειται να δώσει υπεραξία στην Ελιά «Καλαμών», το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής μας.

 

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Μεγάλη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό (Photos)