Έφυγαν και οι τελευταίοι «Αθηναίοι» από το χωριό… Τα πήραν όλα κι έφυγαν (Γράφει ο Αχιλλέας)

Ήρθαν ακούσαμε την ορμήνια τους, μας έφαγαν τ’αρνιά, πήραν και τα τυριά και έφυγαν.

Εδώ εμείς στο χωριό είχαμε την ησυχία μας, ούτε ντεσιμπέλ, ούτε κουστούμια με γραβάτες και ακριβά αυτοκίνητα. Το κυκλοφοριακό κράτησε για λίγες μέρες. Τα αυγά είχαν την τιμητική τους κι όσοι ήρθαν με λεπτά ρούχα έφυγαν κρυωμένοι.

Εκεί που καθόταν μεγάλες παρέες μόλις πολυχρονιζόταν, όλοι ρωτούσαν τον κωδικό από το wifi, μάλλον για να δουν τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και αν υπέγραψαν για την δόση μας.
Έκαναν την νύχτα μέρα, αλκοόλ, τέρμα τα γκάζια κι ένα μυστήριο μ’ αυτές τις γυναίκες, όλες ήθελαν να γίνουν ψηλές.
Στην εκκλησία “πρώτο τραπέζι πίστα”, κι αν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ότι όσοι έχουν μεγάλες αμαρτίες πάνε μπροστά και κάνουν μεγάλους σταυρούς τότε είμαστε έτοιμοι για τον παράδεισο.

“Καλά τόσο σκαρσμένοι είναι εκεί στην Αθήνα μάναμ”, και την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή μετά τον επιτάφιο γλεντοκόπαγαν μέχρι το πρωί και μετά μας φταίνε οι μουσουλμάνοι.
Ποιο 4ο μνημόνιο ούτε 10 δεν μας φτάνουν, αφού αρκετοί μιλούσαν για το survivor και δεν κοίταζαν το δικό μας, της Κατούνας.
Οι Αλβανοί είχαν την τιμητική τους με βαρέα ανθυγιεινά αφού έσκαψαν και έκαναν καθαριότητα σε όλους τους κήπους, τις αυλές, και τα σπίτια, εμείς ήμασταν κουρασμένοι από τα νυχτοκάματα.
Τα σοκάκια επιτέλους γέμισαν κορίτσια με τα τακούνια στα χέρια.
Οι μπάρες γεμάτες “βάλε και στα παιδιά από μένα”.
Οι μάντρες οι καινούργιες ασπρισμένες, αυτές που ήταν κοντά στην πλατεία. Tα περισσότερα καφενεία έχουν μετατραπεί σε club, οι περισσότεροι οικοδεσπότες θύμιζαν κράχτες όταν ξεφορτώνει το καράβι στην Πάρο και τα άλλα τα νησιά για να διαλέξουν ξενοδοχείο.
Βλέπεις ήρθαν όλοι μαζί οι Αθηναίοι το τελευταίο τριήμερο.

Μας έκανε ο Τσίπουρας λένε και παραμιλάμε, που είναι τα χρυσά χρόνια των δεκαετιών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που γιορτάζαμε το ΠΑΣΧΑ δεκαπέντε μέρες ούτε καθηγητές και δάσκαλοι να ΄μασταν τότε.
Λες και καμιά φορά, καλά μερικές παντρεμένες δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν παιδιά, δεν έχουν δουλειά, όλη μέρα πάνω κάτω, πάνω κάτω και πετάγονταν και μια Βόνιτσα, μια Αμφιλοχία και κάνα δυο Αγρίνιο άντε και καμιά Πρέβεζα μέσα μέσα. Τόσα ψώνια κάνουν; Ρέει το €!!!

Καλά οι παντρεμένοι… άλλαζαν τις μπάρες και ρωτούσαν δια μέσου κινητών…. “έχει από εκεί τίποτα να ΄ρθω;”
Οι shelfie φωτογραφίες έδιναν κι έπαιρναν, ο εσταυρωμένος από την μία, η σταυρωμένη στην θάλασσα καλοκαιρινή από την άλλη, με τον κουμπάρο ή μια με το ξάδελφο του κουμπάρου η άλλη.
“Μέρες κατάνυξης” έγραφαν τα ίντερνετ που λέει και η μάνα μου.
Την κατάνυξη δεν είδαμε, εκτός από ανοιξιάτικα ρούχα και βαψίματα.
Βεγγαλικά….. είχαν πάρει ληγμένα.
Τα αυτοκίνητα στην άσφαλτο ενοχλούσαν και τα άραζαν στο πλακόστρωτο.
Τελικά μπήκε και η Κατούνα σε τροχιά ανάπτυξης αυτές τις μέρες, όλα αυτό έδειχναν πάει ο Ελληνικός και το φραπόγαλο περάσαμε στον φρέντο καπουτσίνο και φρέντο επρέσσο.
Η νεολαία πολλή κουρασμένη, κατέβηκε από την Αθήνα, ένα μυστήριο πράγμα κοιμόταν όλη μέρα.
Από νηστεία οι γιαγιάδες και οι παππούδες καλά τα πήγαν.
Τα φρέσκα καλαμάρια είχαν και αυτά την τιμητική τους. “πίτα γύρο με καλαμάρια, ντομάτα, μαρούλι και λάδι άπαχο”.
Βάστα Κατούνα Βάστα λαβιστα !!!
Μέχρι και τα γερόντια έψαχναν μετά τηλέφωνα αφής, το fb και Instagram. Ο άλλος στεκόταν δίπλα και έλεγε, το katouna δεν ανέβασε τίποτα σήμερα.
Την ώρα που πέρναγε ο Επιτάφιος πολλά καταστήματα είχαν κλείσει τις πόρτες και τον έβλεπαν απευθείας στο Fb.
Δύσκολο αν μερικές από τις οικογένειες έκατσαν όλοι μαζί καμιά μέρα έστω και για φαγητό, ο ένας έψαχνε τον άλλον.
Για να εξομολογηθώ κι εγώ, με κυβέρνηση Αριστεράς δεν τα περίμενα αυτά.

Χθες, τις βραδυνές ώρες βλέπω έναν καθηγητή Πανεπιστημίου της αράδας μας και ρωτάει τον καταστηματάρχη: το βράδυ εσείς θα δείτε το μπάσκετ, διότι στο σπίτι που με φιλοξενεί ο ξαδελφός μου βλέπουν το survivor.
Η συνταρακτική είδηση όμως ήρθε από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας από τα κεντρικά, η αντικατάσταση της Παπακώστα από τον ηγέτη Μητσοτάκη το νεότερο. Τώρα που και “τα σκλια” φωνάζουν Ν.Δ. όπως φώναζαν ΠΑΣΟΚ το 81, ο μεγάλος σε ύψος Μητσοτάκης έδειξε την πυγμή του, την αντικατέστησε αμέσως επειδή έγραψε στο fb.
Από τα στρατόπεδα του Σώρρα ουδέν νεότερο, οι δε τοίχοι, οι λεγόμενες “μάντρες” φιλοξενούσαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής λόγω των ημερών. Από ΚΚΕ τρεις κι ου μποτς.
Ξαφνικά ενώ περπάταγα στο δρόμο βρίσκω μια γριούλα την καλημερίζω την πολυχρονίζω, αυτή με κοίταξε παράξενα δεν έβλεπε καλά η κακομοίρα, παρόλο που φορούσε τα γυαλιά της κόντευε τα εκατό και μου λέει δε μλες παιδάκιμ΄ τίνος είσαι εσύ τώρα;
Κράταγα μια εφημερίδα στο χέρι (την είχα αγοράσει στην Αμφιλοχία διότι στην Κατούνα δεν έρχονται πλέον) και τι είναι αυτό το χαρτί που κρατάς;
Μήπως θέλεις και εσύ καμιά υπογραφή για τον ΟΤΕ τώρα, προχτές μάζευαν για το νερό, σας το είπα είμαι αγράμματη “βάλτηνε” μοναχοί σας.
Τα μάρκετ καλά πήγαν, εκτός από το αγροτικό Ιατρείο που κλείνει νωρίς κάθε μεσημέρι.

katounanews.blogspot.gr