«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Σταμάτης (Μετάλλικα)

«Φτώχυνε απότομα και αμετάκλητα η κοινωνία του Αγρινίου, το αναρχικό κίνημα και ο κόσμος μας… έφυγε από κοντά μας ο Κώστας, ένας αναρχικός σύντροφος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και γνώριζαν οι πάντες ως «Μετάλλικα», αναφέρει ο Αλέξανδρος Σχισμένος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, κοινοποιώντας την είδηση του θανάτου του Κώστα Σταμάτη ή Μετάλλικα, όπως τον ήξεραν οι περισσότεροι.

Και συνεχίζει:

«Όλοι τον είδατε στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης, στους αγώνες στον Αχελώο, στις καταλήψεις δημόσιων χώρων, στις διαδηλώσεις, στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και στις αυτοοργανωμένες συναυλίες.

Έζησε τη ζωή του ανυπότακτος, δημιουργικός, με πραγματική προσφορά στον τόπο και στους ανθρώπους – έζησε σαν ελεύθερος άνθρωπος, κάτι που λίγοι το καταφέρνουν.

Τιμή και μνήμη.»

Στο ίδιο πνεύμα και η ανάρτηση του Νίκου Ιωάννου

«Το Αναρχικό κίνημα του Αγρινίου έχασε απότομα και αναπάντεχα τον αγωνιστή του, Κώστα Σταμάτη.

Η κοινωνία του Αγρινίου έχασε έναν μπροστάρη των κοινωνικών αγώνων ανιδιοτελή και ανυπότακτο. Έναν άνθρωπο που γαλουχήθηκε με τις κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες αυτής της πόλης.

Δεν έλειψε ποτέ όταν η πόλη τον χρειάστηκε. Ήταν εκεί.

Στους αγώνες για τον δημόσιο χώρο, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών σφαγίων, ενάντια στην καταστροφή του δημοτικού πάρκου, ενάντια στη διακοπή ρεύματος φτωχών νοικοκυριών, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου. Στάθηκε πάντοτε αλληλέγγυος στους αγωνιστές που διώκονταν από το κράτος και δεν ζύγισε ποτέ το ατομικό του συμφέρον προκειμένου να ασκήσει την κοινωνική του δράση.

Είχε έντονη και διαρκή αντιφασιστική δραστηριότητα, ενώ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την δημιουργία κοινωνικού ραδιοφώνου στην αναρχομάνα πόλη του.

Συμμετείχε σε όλες τις πολιτικές κινήσεις των από τα κάτω που δημιουργήθηκαν στο Αγρίνιο τα τελευταία τριάντα χρόνια, ενώ ήταν βασικός συντελεστής στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι της οδού Δασκαλοπούλου.

Ο Κώστας, ο αγαπημένος μας Μετάλλικα, μας άφησε νωρίς, πολύ νωρίς.

Όμως θα μας τον θυμίζουν πάντα τα κρύα νερά του Αχελώου, τα δέντρα του δημοτικού πάρκου, η εικόνα του κατειλημμένου Δημαρχείου τον Δεκέμβρη του 2008, οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

Θα θυμόμαστε πάντα πόσο σοβαρά αντιμετώπιζε τα πολιτικά και τα κοινωνικά ζητήματα όσο μικρά και αν φάνταζαν σε κάποιους. Θα θυμόμαστε πάντα όταν έβαζε στην άκρη προσωπικές διαφορές και αντιδικίες όπου υπήρχε κοινός σκοπός.

Θα τον θυμόμαστε πάντα όσο αγωνιζόμαστε ενάντια στο φράγμα της Μεσοχώρας, όσο θα αγωνιζόμαστε ενάντια στη λεηλασία της φύσης, όσο θα αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, όσο θα αγωνιζόμαστε για την αλλαγή αυτής της κοινωνίας.

Τιμή στον Κώστα Σταμάτη».

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεπενούς στις 12:00 το μεσημέρι.

Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11:30 το πρωί.


για την Αντιγραφή Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr