Εγκαίνια Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου – Βασίλειος Γκίζας: «Έργο σταθμός για την κοινωνία μας» (Photos)

Εγκαίνια Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου – Βασίλειος Γκίζας: «Έργο σταθμός για την κοινωνία μας»

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου. Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος. Βασίλης Γκίζας, οι Βουλευτές Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας κος. Κώστας Καραγκούνης και κος. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κος. Χρήστος Παΐσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας κος. Άγγελος Σταυρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας κος. Παναγιώτης Λουκόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κος. Νίκος Ραυτόπουλος, κος. Ντίνος Τσουκαλάς και κος. Σωκράτης Παπαβασιλείου, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κος. Γιώργος Σιαμαντάς και κος. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος κος. Κώστας Σταυρόπουλος και εκπρόσωποι της Κοινότητας Ναυπάκτου, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κος. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κα. Γιάννα Φαναριώτου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κος. Νίκος Δελέγκος, ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Λευκάδος κος. Θάνος Ρισβάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κος. Λεωνίδας Κυρίτσης, Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί Σχολικών Μονάδων, η Πρόεδρος κα. Βάσω Παναγοπούλου και Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη», γονείς και παιδιά.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος. Βασίλης Γκίζας σημείωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι αναμφίβολα ξεχωριστή.

Κάθε Σχολείο που γίνεται είναι σημαντικό για μία κοινωνία, το συγκεκριμένο όμως σχολείο έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και το μυαλό όλων μας, γιατί είναι ένα Ειδικό Σχολείο.

Όλες και όλοι όσοι είμαστε εδώ σήμερα αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα του να έχουν όλα τα παιδιά ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Και το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα κτήριο, αντάξιό τους.

Εδώ, τα παιδιά δεν θα γίνονται μόνο κοινωνοί της μάθησης, αλλά θα αλληλοεπιδρούν ακόμη περισσότερο μεταξύ τους, θα αναπτύσσουν και θα διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, θα ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί μας θα μπορούν να επιτελούν το έργο τους σε ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες.

Ως Δήμαρχος Ναυπακτίας νιώθω πραγματικά υπερήφανος, καθώς έχουμε το μοναδικό προνόμιο να διαθέτουμε υποδειγματικές δομές για τα Άτομα με Αναπηρία. Τις δομές του Συλλόγου «Αλκυόνη» με τις Στέγες και το Κέντρο Διημέρευσης, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (το γνωστό ΕΕΕΕΚ) και το ΚΔΑΠ-μεΑ.

Σε αυτές τις δομές έρχεται να προστεθεί το Ειδικό Σχολείο, που για πολλούς από εσάς, το γνωρίζω και προσωπικά, ήταν όνειρο και στόχος ζωής.

Το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου, κυρίες και κύριοι είναι ένα έργο σταθμός για την κοινωνία μας.

Και αυτό γιατί, ο τρόπος με τον οποίο ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας, δίνει το στίγμα του πολιτισμού μας και του τι θέλουμε να διδάξουμε στις επόμενες γενιές.

Κλείνοντας, να πω ότι, μπορεί τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου να γίνονται στην παρούσα δημοτική θητεία, το έργο όμως έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλλαν σε αυτό. Παρά τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.

Ένα ευχαριστώ στις δημοτικές αρχές, στην Περιφέρεια, στη Διαχειριστική Αρχή, στις αρμόδιες Υπηρεσίες, ιδιαιτέρως στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας, αλλά και σε κάθε έναν που εργάστηκε ώστε σήμερα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μας να έχουν στη διάθεσή τους το δικό τους Σχολείο».

Στο Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου σήμερα φοιτούν 21 μαθητές, 15 μαθητές στις τάξεις του Δημοτικού και 6 μαθητές στο Νηπιαγωγείο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος 2014-2020, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με κύριο στόχο την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και τη συμπλήρωση των κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε επίσης: Θ. Παπαθανάσης: «Ένα έργο που αποδίδεται στα παιδιά μας και δείχνει τον Πολιτισμό της κοινωνίας μας»