Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Συλλογή Βογιατζόγλου-επιλογή» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Εγκαινιάστηκε  η έκθεση “Συλλογή Βογιατζόγλου-επιλογή” στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου που περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα ζωγραφικής σημαντικών σύγχρονων εικαστικών δημιουργών.

Στον χαιρετισμό του ο καλλιτεχνικός δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής αναφέρθηκε στον αρχιτέκτονα Γιώργο Βογιατζόγλου «…ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια συλλέγει έργα τέχνης μέσα από το προσωπικό του αισθητήριο για την τέχνη και την αγάπη του για τους ίδιους τους καλλιτέχνες… και με αυτή τη συνεργασία μας, δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στη ΔΠΑ και στη πόλη μας…».    

Στη συνέχεια ο συλλέκτης Γ. Βογιατζόγλου αναφέρθηκε στη διαδρομή της ομώνυμης Πινακοθήκης του στη Νέα Ιωνία Αττικής, εγκωμιάζοντας το σημαντικό έργο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου για το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, όλοι οι Αγρινιώτες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι.   

Παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από δημιουργούς με σημαντική διαδρομή στη σύγχρονη εικαστική σκηνή (αλφαβητικά):  Άγγελος, Γαρουφαλής, Γεωργάς, Δασκαλάκης, Δίγκα, Δρούγκας, Ηλιοπούλου, Θεοφυλακτόπουλος, Κυπραίος, Λατινοπούλου, Μακρής, Μακρουλάκης, Μανωλίδης, Μορταράκος, Μποκόρος, Μπότσογλου, Πανταλέων, Παπανελόπουλος, Πατρασκίδης, Σόρογκας, Φασιανός και Ν. Χουλιαράς.  

Παρών ήταν και ο επιμελητής της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου κριτικός τέχνης κ. Χρίστος Χριστοφής, καθώς και πολλοί φιλότεχνοι.

Διάρκεια έκθεσης: έως 28 Φεβρουαρίου 2018.

Ώρες επισκέψεων: Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-20:30,  Κυριακή 11:00-13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.

Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.

Πληροφορίες:  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Δ. Βότση 2, Αγρί