Έγκριση κατασκευής του Καταφύγιου Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας» προϋπολογισμού 3.700.000 € το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020, ΣΑΕΠ 001.

Το έργο θα περιλαμβάνει:

Ασφαλή ελλιμενισμό 106 σκαφών αναψυχής, μήκους μέχρι 25 m, με τα εξής χαρακτηριστικά:

– εμβαδό χερσαίας ζώνης 3.905 m2

– εμβαδό θαλάσσιας ζώνης 62.018 m2

– ενίσχυση θωράκισης του υφιστάμενου κυματοθραύστη μήκους περίπου 300 m

– επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 16,70 m

– ράμπα ανέλκυσης/ καθέλκυσης σκαφών

– πόντιση 3 πλωτών προβλητών πρόσδεσης σκαφών και μόνιμα αγκυροβόλια (ρεμέντζα)

– κτιριακές υποδομές 300m2 (κτίριο γραφείων διοίκησης/ αναψυκτηρίου/ χώρων υγιεινής με υπαίθριο χώρο).

– Η/Μ εγκαταστάσεις (υποσταθμός, αντλιοστάσιο κ.λπ.)

– σταθμός καυσίμων και παραλαβής αποβλήτων

– πλήρως διαμορφωμένη χερσαία ζώνη (οδικό δίκτυο, θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου, ζώνηπεριπάτου κ.α.). Καθώς και υποστηρικτικά υποέργα.

«Το αμέσως επόμενο βήμα, είναι η προγραμματική σύμβαση να λάβει έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και να ελεγχθεί από το ελεγκτικό συνέδριο.

Αισιοδοξούμε πως το έργο αυτό μπορεί να δημοπρατηθεί εντός του έτους 2021. Δυστυχώς η παράταξη του κ. Κασόλα τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο Δ. Σ του Λιμενικού, καταψήφισε την προγραμματική σύμβαση, με την αιτιολογία ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί από το Λιμενικό Ταμείο και όχι από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Δεν γνωρίζει ο κ. Κασόλας ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο, αφού δεν διαθέτει ούτε έναν υπάλληλο; Μήπως τελικά το πρόβλημα του είναι ότι προχωράει ένα μεγάλο έργο που για δεκαετίες φάνταζε ακατόρθωτο; Η παράταξη Συμφωνία Ελπίδας του κ. Μασούρα υπερψήφισε και στα δύο όργανα την σύμβαση. Ασφαλώς πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που έχει ανάγκη άμεση η Βόνιτσα καθώς θα προσθέσει αξία στην περιοχή, θέσεις εργασίας και θα συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη. Ανοίγει ένας επιπλέον θαλάσσιος δρόμος για την Βόνιτσα» αναφέρει ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας σε σχετική ανακοίνωση.