Τι είπαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στον Μητροπολίτη Αδριανούπολης που τους επισκέφθηκε

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέφτηκε ανήμερα του Πάσχα στη φυλακή ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έπειτα από σχετική άδεια που χορηγήθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Η συνάντηση έγινε, προκειμένου ο Μητροπολίτης να μεταφέρει την πνευματική υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Για περισσότερο από μία ώρα παρέμεινε με τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Μητροπολίτης, ο οποίος μάλιστα τους κοινώνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 από την Τουρκία, τα 2 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν πολύ συγκινημένα, γεγονός που συγκλόνισε τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως.

Οι δύο στρατιωτικοί δήλωσαν πως «είμαστε πολύ συγκινημένοι από τη χαρά που σας βλέπουμε εδώ».

Γνώριζαν ήδη ότι θα γινόταν η επίσκεψη από την ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το βράδυ της Ανάστασης, και τον περίμεναν.

Εξέφρασαν, μάλιστα, την ελπίδα, όταν αποφυλακιστούν, να επισκεφθούν το Φανάρι και να φιλήσουν το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη, ώστε να τον ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του.

Ο Μητροπολίτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τις αρχές της φυλακής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ούτε υπήρχε κανένας περιορισμός χρόνου.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας ότι δεν είναι «αντικείμενο ανταλλαγής» με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

real.gr