Στον εισαγγελέα ο ιερέας που επιτέθηκε στους Μητροπολίτες (Video)

Δίχως άμφια και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα ο 37χρονος ιερέας που το βράδυ της Τετάρτης επιτέθηκε σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη με καυστικό υγρό έπειτα από την καθαίρεσή του από το Συνοδικό Δικαστήριο.

Νωρίς το πρωΐ ο δράστης – ιερέας είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο στο τμήμα βαρέων περιστατικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος του 37χρονου εκτός της προθεσμίας θα ζητήσει να κρατηθεί όχι στη ΓΑΔΑ αλλά σε κελί του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

«Δεν ήξερα ότι θα προκαλέσω κακό, ζητώ συγγνώμη» είπε βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο ιερέας. Ο ιερέας κατηγορείται για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή».

Αποφασίστηκε ο εγκλεισμός στο Δρομοκαΐτειο

Ο ιερέας μεταφέρθηκε στα επείγοντα του  Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου στις 05:30 το πρωί της Πέμπτης 24/6. Εκεί αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα απολογηθεί, ούτε θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα.

Όπως ανέφερει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος, στο Dnews, ο δράστης μεταφέρθηκε πριν από λίγο στο τμήμα οξέων περιστατικών, τονίζοντας ότι είναι περιπατητικός και σε ήρεμη κατάσταση.

Εξιτήριο για τους 7 Μητροπολίτες

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «ΚΑΤ» πήραν οι 7 Μητροπολίτες που νοσηλεύονταν έπειτα από την επίθεση του ιερέα με καυστικό υγρό εναντίον τους στη Μονή Πετράκη, μετά από απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου που τον καθαιρούσε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και οι επτά Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήριο, ενώ ο μόνος που παραμένει νοσηλευόμενος είναι ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση του «ΚΑΤ»

«Τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

Μητροπολίτης Άρτης, προσήλθε
Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε
Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε
Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων».

Η ανακοίνωση του «Γεννηματάς»

«Στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι (4) Μητροπολίτες:

Μητροπολίτης Γουμενίσσης
Μητροπολίτης Κηφισίας
Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης
Μητροπολίτης Κασσανδρείας
Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021.

Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας».

dikaiologitika.gr