Εισήγηση-«βόμβα» για -10 στην Α.Ε.Κ. και ισόβιο αποκλεισμό σε Μελισσανίδη – Η απάντηση του ίδιου

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας έγινε εισήγηση αφαίρεση 10 βαθμών στην Α.Ε.Κ. και ισόβιο αποκλεισμό στον Δημήτρη Μελισσανίδη για την υπόθεση της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας.

Εισήγηση για βαρύτατες τιμωρίες κατά της Α.Ε.Κ., του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Γιάννη Παπαδόπουλου και του προέδρου της Ε.Π.Σ. Πάτρας (και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.), Άγγελου Δανιήλ, έγινε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.

Η υπόθεση κινήθηκε μετά τις καταγγελίες για αλλοίωση από πλευράς «Ένωσης» στις εκλογές της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας και η εισήγηση αφορά στην αφαίρεση δέκα βαθμών από την Α.Ε.Κ. και ποινή ισόβιου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Από πλευράς Α.Ε.Κ. αναμένεται έντονη αντίδραση, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για μια στημένη διαδικασία. Ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται καν για παραπομπή της Π.Α.Ε. ή του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρά μόνο για μια εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή που θα αποφασίσει αν θα γίνει η παραπομπή.

Η διαρροή σε συγκεκριμένα ΜΜΕ προκάλεσε την οργή της Α.Ε.Κ., καθώς η διαδικασία είναι ακόμα πλήρως εμπιστευτική και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί με την οριστική παραπομπή στο ακροατήριο εν αναμονή των υπομνημάτων των όσων κατηγορούνται μέχρι να κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας την τελική της εισήγηση. Μάλιστα η Α.Ε.Κ. δεν αποκλείεται να στραφεί και εναντίων της Επιτροπής για παραβίαση της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας.

Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. έχει αναφέρει πως είχαν ενημερωθεί στις 23/3 για καταγγελία ενός σωματείου (την Ένωση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας) που θεωρούν ανύπαρκτο, καθώς δεν υπάρχει σε κανένα σχετικό μητρώο. Μιάμιση ώρα μετά το πρώτο mail ενημερώθηκε ότι διερεύνηση ολοκληρώθηκε και στις 30 Μαρτίου, επτά μέρες μετά, έφτασε ολόκληρο πόρισμα 65 σελίδων του εισηγητή-ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου που εμπλέκει την Α.Ε.Κ. στις καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές κάποιων Ε.Π.Σ. με νομικά επιχειρήματα συμπεράσματα που οι κιτρινόμαυροι θεωρούν παντελώς έωλα και αστήρικτα.

Στην Α.Ε.Κ. μιλούν για υπόθεση ξεκάθαρα κατασκευασμένη με προφανή στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα επειδή δεν τους άρεσε το πρόσφατο αποτέλεσμα στις εκλογές της Ε.Π.Ο., ενώ αναφέρουν πως το πόρισμα βασίζεται σε όσα κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας για υποθέσεις του 2016 και οι οποίες έχουν ήδη κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Μάλιστα εκφράζεται από πλευράς Α.Ε.Κ. η απορία πώς κινήθηκαν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες από την Επιτροπή, στην οποία έχουν μείνει στάσιμες υποθέσεις ετών με δεκάδες μάρτυρες.

Από την «Ένωση» γίνεται λόγος για κατασκευασμένες ιστορίες και αστεία υπόθεση που δεν ανησυχεί στο ελάχιστο την Π.Α.Ε. και μάλιστα προαναγγέλλουν… αντεπίθεση απέναντι σε όσους επιχειρούν να την σπιλώσουν εξυπηρετώντας συμφέροντα καταγγέλλοντας φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην ελληνική δικαιοσύνη. Τονίζουν, δε, πως η εισήγηση για το -10 δεν έχει καμία νομική βάση, καθώς αυτή η ποινή αφορά σε δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ενώ προσθέτουν πως δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

«Στήνουν την Α.Ε.Κ. στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά την Α.Ε.Κ. και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς», έλεγαν χαρακτηριστικά από την Π.Α.Ε.

sport-fm.gr