Έκανε ένα βήμα χωρίς όμως να ανεβεί το σκαλί!

Και πύλαι Άδου ού κατισχύσουσι της Εκκλησίας. Το θεοΐδρυτο σώμα του Χριστού που είναι η Εκκλησία θα είναι αιωνίως ακαταγώνιστη ακαταμάχητη και τροπαιοφόρα. Όμως  ο ανθρώπινος παράγοντας ο οποίος πολλές φορές δρα διαβολικά είναι δυνατόν να φρενάρει κάποιες ενέργειες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Όταν εκφραζόμαστε για την Εκκλησία οφείλουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και όχι όπως κάποιοι υποτιθέμενοι καθαγιασμένοι από τόπο ιερό να σπιλώνουν ιεράρχες. 

Γράφει ο Δ. Μακρής

Σε ότι αφορά την διαποίμανση της Ι. Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας η Δ.Ι.Σ. ορθώς εκτίμησε και αποφάσισε να διχοτομηθεί. Έκανε ένα βήμα χωρίς όμως να ανεβεί το σκαλί.  Δεν ανεβαίνεις ποτέ ένα σκαλί αν δεν ανεβάσεις και το δεύτερό σου πόδι. Απλά είσαι σε ακροβατική στάση χωρίς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ανακύπτει εύλογο το ερώτημα. Δεν πρέπει να περιμένει αν  και πότε θα συμφωνήσουν οι αλοιθωρίζοντες πολιτικοί; κατά την ταπεινή μου άποψη όχι. Δεν πρέπει σε χρονίζοντα προβλήματα τόσο σοβαρά να αδρανήσει. Πιστεύω ότι η ορθή διαποίμανση του λαού είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει να κλείνουμε μάτια και αυτιά αναμένοντες ως παρίες λύσεις από Πόντιους Πιλάτους.

Εναπόκειται στην Δ.Ι.Σ. να ολοκληρώσει το σκαλανέβασμά της με ενθρόνηση Δεσπότη στο Αγρίνιο, είτε δια μεταθέσεως κάποιου Ιεράρχη είτε δια χειροτονίας ακόμη και άμισθου Ιεράρχη. Η Εκκλησία δεν πρέπει να μετράει τα πάντα με χρήμα αλλά με οδηγό την Αποστολική διακονία. Χειροτόνησε τα τελευταία χρόνια πολλές εκατοντάδες κατώτερων κληρικών με αποκλειστικό γνώμονα της αναγκαιότητας διαποίμανσης του λαού ας χειροτονήσει και ένα Δεσπότη.

Ακριβώς επειδή θα είναι άμισθος θα τον αγαπάμε περισσότερο και η Θεία Πρόνοια θα θεραπεύσει την αναργυρία.  Αυτόν τον Δεσπότη θα αναγκασθεί να τον αναγνωρίσει η πολιτεία αφού αν δεν το πράξει θα είναι έκθετη στο λαό. Ας ανεμίσει λοιπόν Δεσποτικό ράσο στο Αγρίνιο και ας ηχήσουν επιτέλους χαρμόσυνα οι καμπάνες απ’ άκρου σε άκρο μέχρι και το Αυλάκι του ορεινού Βάλτου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΜΑΚΡΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ