Έκαψε αυτοκίνητο και επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα λόγω κορωνοϊού! (Βίντεο)

Χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, φέρεται να επικαλέστηκε προανακριτικά ένας άνδρας 21 ετών που ταυτοποιήθηκε ως δράστης του προ ημερών εμπρησμού σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμαριάς.

Όπως έγινε γνωστό, στην κατάθεσή του ο νεαρός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο «εγκλεισμός του λόγω της πανδημίας τον οδήγησε σε διακοπή των συνεδρίων με τον ψυχολόγο του», κάνοντας λόγο για «υποτροπή», ενώ υποστήριξε ότι κατά την τέλεση της πράξης του βρισκόταν υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών και αλκοόλ.

Η ταυτοποίησή του έγινε κατόπιν έρευνας αστυνομικών του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς που ανάμεσα σε άλλα αξιοποίησαν υλικό από κύκλωμα ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψε καρέ-καρέ τις κινήσεις του δράστη.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 26ης Μαρτίου στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Μικρουλέα στην Καλαμαριά και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική. Η φωτιά προκλήθηκε με εύφλεκτο υλικό και κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο. Επρόκειτο για όχημα, το οποίο η δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς χρησιμοποιούσε για διανομές γευμάτων σε ηλικιωμένους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, υπέβαλε (προφορικά) μήνυση κατά αγνώστου, ενώ σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε κάνει λόγο για «κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου». Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης διαμένει κοντά στο σημείο του εμπρησμού και καταθέτοντας στην αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για δημοτικό όχημα. Προσφέρθηκε δε να αποκαταστήσει τον Δήμο χρηματικά. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη φθορά και εμπρησμό, ενώ το επόμενο διάστημα θα κληθεί να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ