Εκδίδεται στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Οι αρχές της Τουρκίας αποφάσισαν να εκδώσουν τελικά στην Ελλάδα τον πατέρα του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη στην τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο πατέρας του μηχανοδηγού, που σκοτώθηκε στα Τέμπη ήταν κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές και έχει υποβάλει αίτημα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.

Τελικά οι τουρκικές Αρχές αποφάσισαν να τον εκδώσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε νέα επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού συζητήθηκε η έκδοση στην Ελλάδα, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος που υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του κρατούμενου σε τουρκικές φυλακές, Δημήτρη Ναλμπάντη, πατέρα του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Τούρκος Υπουργός ενημέρωσε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο αίτημα αυτό. Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης και για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από διπλωματικές πηγές την περασμένη εβδομάδα, ο κρατούμενος έχει υποβάλει αίτημα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια, ώστε να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

Η οικογένεια του Έλληνα κρατουμένου ζητούσε την συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη, προκειμένου να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συγγενικού του προσώπου.

Επαφή Δένδια – Τσαβούσογλου
Επαφή για το θέμα του πατέρα του μηχανοδηγού φέρεται να είχε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ., Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Νίκος Δένδιας μίλησε στον Τούρκο ομόλογό του για το όλο θέμα και του εξήγησε ότι η άδεια στον Έλληνα κρατούμενο να παραστεί στην κηδεία του γιου του, που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που πρέπει να εξετάσει η τουρκική πλευρά.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε στον Νίκο Δένδια ότι το όλο θέμα θα εξεταστεί, αλλά είναι αρμοδιότητα της τουρκικής Δικαιοσύνης. Οι δυο πλευρές συζήτησαν και το ενδεχόμενο να εκδοθεί στην Ελλάδα ο πατέρας του μηχανοδηγού, που σκοτώθηκε στα Τέμπη και να εκτίσει εδώ την ποινή του.

Όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως το θέμα της έκδοσης προχώρησε τελικά και θα γίνει πράξη.

newsit.gr