Του έκλεψαν το αυτοκίνητο στον Πειραιά και το είδε στο Tik Tok

Ενα αυτοκίνητο που εκλάπη στις 24 Αυγούστου από τον Πειραιά, εμφανίζεται σε βίντεο λίγες ώρες αργότερα σε βίντεο που ανέβασε διακινητής μεταναστών.

Ένα βίντεο με αραβική μουσική, δείχνει 12 μετανάστες να προσπαθούν να χωρέσουν μέσα στο ίδιο αμάξι, ώστε να περάσουν από τα σύνορα, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τον ιδιοκτήτη του.

Το αυτοκίνητο, ανήκει σε διευθυντή γνωστού εστιατορίου στο Μικρολίμανο, από τον οποίο εκλάπη στον Πειραιά. Βρέθηκε στα χέρια διακινητών και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά μεταναστών.

Ο ιδιοκτήτης μιλώντας στο MEGA, αναφέρει: «Αυτός είναι διακινητής και δεν… Δηλαδή κυκλοφορεί, είναι σαν να μπαίνει στο σπίτι σας, στο σπίτι μου, στο σπίτι του αλλουνού, να το κλέβει, να το βγάζει φωτογραφία και να το δημοσιεύει και να λέει κοιτάξτε».

Κατάλαβε ότι πρόκειται για το αυτοκίνητό του, από την πινακίδα. «Εγώ είδα το βίντεο, δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω, αν έπρεπε να σοκαριστώ, αν έπρεπε να εξοργιστώ, με όλο αυτό δηλαδή που γίνεται. Εγώ δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους που έβαλε στο αυτοκίνητο, μακάρι να είναι καλά οι άνθρωποι. Αλλά ο συγκεκριμένος που πήρε το αυτοκίνητο πρέπει να βρεθεί».

Η κλοπή έγινε στις 24 Αυγούστου. Ο ιδιοκτήτης επέστρεψε σπίτι του, στην Καστέλλα με αυτό και κοιμήθηκε: «Μπήκα μέσα κοιμήθηκα, ξυπνάει το πρωί ο αδελφός μου, μου λέει: «το αυτοκίνητο δεν είναι εδώ», του λέω «τι εννοείς;» μου λέει: «δεν είναι εδώ ρε συ».

Γνωστοποίησε την κλοπή στο διαδίκτυο και λίγες ώρες μετά παίρνει την πρώτη πληροφορία.

«Κάνω μήνυση κατά αγνώστων για κλοπή και περίπου 13:00, 13:30 το μεσημέρι. Μια κλήση μου κάνουν από τα διόδια της Μουσθένης έξω από τη Θεσσαλονίκη και μου λέει ένας τύπος, ο οποίος είδε τη δημοσίευση, γιατί εγώ κινητοποιήθηκα κατευθείαν στα social, το έκανα δημοσίευση στο Facebook, στο Instagram, παντού. Με πήρε τηλέφωνο, μου λέει: «μόλις είδα τη φωτογραφία σου στο facebook». Εγώ δεν τον ήξερα τον άνθρωπο αυτόν.

Και μου λέει: «Να ξέρεις ότι το αυτοκίνητο μόλις πέρασε μπροστά από τα διόδια, το είδα με τα μάτια μου». Το αυτοκίνητο καταλήγει στον Έβρο. Εντοπίζεται από αστυνομικούς με ανοιχτό το καπό χωρίς τη μπαταρία. «Βρέθηκε κατά τις 19:00, 20:00 η ώρα το απόγευμα, έπειτα από καταδίωξη, γιατί κινητοποιήθηκε και η αστυνομία, βρέθηκε έπειτα από καταδίωξη, στο Σουφλί ανάμεσα στο Μέγα Δέρειο σε κάτι χωριά, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παρατημένο. Αυτοί παράτησαν το αυτοκίνητο εκεί και εξαφανίστηκαν» αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Το τι προηγήθηκε, φαίνεται στις εικόνες με τους νεαρούς μετανάστες. «Το είδα εγώ και σοκαρίστηκα. Το θέμα είναι να βρεθεί να μην την πατήσει άλλος άνθρωπος. Τουλάχιστον να προστατευτεί ο κόσμος».

Πηγή: pelop.gr

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Ποινική δίωξη σε πρώην στελέχη του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας