Εκλογές 2023: Ακαρπη η Διακομματική – Καμία απόφαση για ντιμπέιτ

Καμία απόφαση για ντιμπέιτ

Άκαρπη η συζήτηση για τα ντιμπέιτ στη Διακομματική Επιτροπή, με τα κόμματα να μην καταλήγουν σε κάποια συμφωνία για τις τηλεμαχίες και να ανανεώνουν το «ραντεβού» τους για το Σάββατο.

Το Σάββατο στις 10.00 ορίστηκε νέα συνεδρίαση διακομματική επιτροπή.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε σε δύο debate, διαφώνησε η ΝΔ και όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης που ζήτησαν να συμμετάσχουν όλοι οι αρχηγοί.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δημοσιοποιούνται τα αστάθμητα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων, με τον Σμυρλή να παραπέμπει στην ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ και να λέει στο ΣΥΡΙΖΑ πως αν θέλει μπορεί να προσφύγει στην αρμοδία ελεγκτική Αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως Έχει προχωρήσει σε τρεις καταγγελίες και δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν διευκολύνσεις των εκλογέων. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε election pass για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε πως θα υπάρξει ανακοίνωση παραίνεσης προς τα κανάλια για ισοτιμία στο χρόνο, ενώ η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, θα ζητήσει από τα ΜΜΜ να υπάρξουν εκπτώσεις.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε, συνολικώς έχουν εγγραφεί 22.816 απόδημοι, που θα ψηφίσουν το Σάββατο παραμονή των εκλογών σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

in.gr

 

Διαβάστε επίσης: Πρώτος αποκλεισμός κόμματος – «Πόρτα» από τον Αρειο Πάγο σε Μπογδάνο – Εμφιετζόγλου