Εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.: Τρία ή τέσσερα ευρώ για όσους προσέλθουν στις κάλπες

Με την ομιλία της προέδρου Φώφης Γεννηματά ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., η οποία θα ορίσει το πλαίσιο για τις εσωκομματικές εκλογές.

Οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία και κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» ώστε -οι εκλογές- να πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και μια εβδομάδα αργότερα να ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Κάραβελ και το θέμα της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά ήταν η «έγκριση της ομόφωνης εισήγησης της ΕΔΕΚΑΠ για τις διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής».

Τρία ή τέσσερα ευρώ για όσους προσέλθουν στις κάλπες
Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης έχει αποστείλει ήδη στα μέλη της Κ.Ε. την αναλυτική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ). Πρόκειται,, ωστόσο, για μια απόφαση που ελήφθη ομόφωνα ως προς τον χρόνο εκλογής νέας ηγεσίας, αλλά με αστερίσκους σε επιμέρους ζητήματα.

Τόσο η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του Ανδρέα Λοβέρδου, διαφώνησαν με το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλουν όσα μέλη ή φίλοι του ΚΙΝ.ΑΛ. προσέλθουν στις κάλπες. Σημειώνεται, ότι η εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ προβλέπει 3 ευρώ για την πρώτη Κυριακή και 1 ευρώ για τον δεύτερο γύρο.

Η πλευρά της κυρίας Γεννηματά αναφέρει ότι το ποσό των 4 ευρώ συνολικά μπήκε για να βγουν τα έξοδα της εταιρείας που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική διασύνδεση των καλπών ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με κατ’ εκτίμηση υπολογισμούς του αρμόδιου για τα οικονομικά, Νίκου Σαλαγιάννη, το ποσό αυτό θα ανέλθει περίπου στα 350.000-400.000 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι για να αποληρωθεί απαιτείται να ψηφίσουν περί τους 130.000 μέλη και φίλοι του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Το 3 + 1 είναι αμυντικό, δεν είναι για να εμποδίσουμε την προσέλευση του κόσμου» λένε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στη Χ. Τρικούπη και προσθέτουν πως «αν το ποσό της εταιρείας υπερκαλυφθεί από τον πρώτο γύρο, δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν το επιπλέον ευρώ στον β’ γύρο».

Η πλευρά Ανδρουλάκη διά του Ανδρέα Σπυρόπουλου διαφώνησε, διαμηνύοντας ότι το ποσό πρέπει να μειωθεί και πρότεινε 3 ευρώ συνολικά (2+1) προκειμένου να επιβαρυνθούν όσο το δυνατόν λιγότερο όσοι πάνε να. Αφήνουν έτσι υπόνοιες ότι η Χ. Τρικούπη ίσως επιδιώκει να περιορίσει την συμμετοχή πολιτών, εκτιμώντας ότι αυτό διευκολύνει την επανεκλογή Γεννηματά. Η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου τάσσεται επίσης υπέρ των 2+1 ευρώ, εκτιμώντας ότι η προσέλευση στις κάλπες θα είναι τέτοια που θα υπερκαλύπτει το κόστος.

iefimerida.gr