Με τους Εκπαιδευτές οδηγών οδήγησης Αιτ/νίας συναντήθηκε ο Παπαθανάσης

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Θανάσης Παπαθανάσης με το Σωματείο εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Παλιούρα και το μέλος της διοίκησης κ. Τζαχρήστα.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την πίεση που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια. Στάθηκαν επίσης στο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια που βρίσκεται σε διαβούλευση και στο οποίο είναι θετικοί επί της αρχής αλλά διεκδικούν κάποιες βελτιώσεις προς την κατεύθυνση της λειτουργικότητας και της διαφάνειας.Τέλος έθεσαν ζητήματα στήριξης και του κλάδου τους τόσο με ένταξή τους σε προγράμματα ενίσχυσης μέσω ΕΣΠΑ όσο και τη δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Ενημερώθηκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτές οδήγησης και τη μεγάλη πίεση που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια. Εξέφρασα τη στήριξή μου στα δίκαια αιτήματά τους. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η Οδική Ασφάλεια, η βελτίωση του οδικού δικτύου και βέβαια η Σωστή Κυκλοφοριακή Αγωγή από τη σχολική ηλικία. Πρέπει επιτέλους το θεσμικό πλαίσιο να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες προκειμένου να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές. Η αλλαγή φιλοσοφίας, η αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου με προτεραιότητα τη σωστή εκπαίδευση και τη διαφάνεια είναι ο κοινός στόχος για ένα σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης και κυκλοφοριακής αγωγής».