Εκτέλεση Καραϊβάζ: Στο ποινικό έγκλημα ψάχνει στοιχεία η ΕΛ.ΑΣ.

Στο στόχαστρο οι δράστες που εκτέλεσαν τον Γ. Καραϊβάζ και δεν παραπέμπουν σε τρομοκρατική οργάνωση

Συγκλονισμένος είναι ο δημοσιογραφικός κόσμος από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, στις 14.15 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ κάνουν έρευνες για να συλλέξουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας και κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα αλλά ποινικό και γι’ αυτό δεν ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική και οι έρευνες προσανατολίζονται στον ποινικό χώρο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γυρίζοντας από τη δουλειά του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, δέχτηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες σε όλο του το σώμα πιθανόν από όπλο με σιγαστήρα και αυτό δείχνει δουλειά ανθρώπων που έχουν σχέση με το κοινό ποινό έγκλημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ αιφνιδιάστηκε, δέχθηκε τις περισσότερες σφαίρες πίσω, πλάι, στο κεφάλι και στο θώρακα και έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά το τμήμα που ανέλαβε την υπόθεση έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς δεν αποκλείεται συνεργός των εκτελεστών να παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο την ώρα που έφυγε από τη δουλειά του στην Κηφισιά και να έδωσε σήμα στους δύο δολοφόνους να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της αστυνομίας, αναζητώντας στοιχεία και μάρτυρες, ενώ οι έρευνες οι συνεχίζονται.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας.

Η αστυνομία, μέσα από κάμερες αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων, προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο της διαφυγής τους, με στόχο να προχωρήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες φέρεται να τον παρακολουθούσαν καθ’ όλη τη διαδρομή από το κανάλι του STAR στην Κηφισιά, μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο.

Στον τόπου του εγκλήματος εντοπίστηκαν 17 κάλυκες και ο δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, δίπλα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού, ενώ δεν φορούσαν κουκούλες. Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες οι άνδρες φορούσαν ρούχα παραλλαγής.

Αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί, αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

fimotro.gr