Έκθεση τοπικών προϊόντων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρίσσου

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ο σύλλογος Κυπαρίσσου  διοργανώνει έκθεση προϊόντων στην πλατεία του χωριού στις 14 και 15 Αυγούστου.(εγκαίνια το Σάββατο 14/8 στις 8:00μμ) 

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τοπικά  προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές τόσο από ντόπιους επαγγελματίες παραγωγούς, όσο  και  από  ερασιτέχνες .

Σκοπός της εκδήλωσης είναι τόσο η συγκέντρωση παραγωγών και προϊόντων σε ένα κοινό σημείο όσο και η ανταλλαγή γνώσεων,  ιδεών αλλά και προτάσεων που αφορούν τις τοπικές καλλιέργειες, την  αυτονομία  και την αυτάρκεια που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την επαρχία.

Για αυτό στον χώρο θα συγκεντρωθούν προϊόντα όπως μέλι, λάδι, όσπρια, τραχανάς, σπόροι, λουλούδια, γλυκίσματα ,κηραλοιφές, αφεψήματα, μυρωδικά, χειροποίητες δημιουργίες  κ.α.

Παράλληλα στο χώρο θα στηθεί λαογραφική έκθεση με αντικείμενα που σηματοδότησαν την εξελικτική πορεία του ανθρώπου στο πέρασμα των χρόνων… Αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν  στην εργασία, στο νοικοκυριό, στις κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, στην καθημερινότητα  , στις συναλλαγές, στους πολέμους στις χαρές  .. Αντικείμενα κλεισμένα σε αποθήκες  που περιμένουν να ανταμώσουν με τον σύγχρονο πολιτισμό  και να μας διδάξουν εκ νέου τις έννοιες της παραγωγικής διαδικασίας, της  δημιουργίας και της αυτονομίας  σε ένα εξαρτώμενο εμπορικά κόσμο από την κουλτούρα του εισαγόμενου προϊόντος.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση ώστε να αναδείξετε το δικό σας προϊόν (παρουσίαση-προώθηση-πώληση) ή  να παρουσιάσετε την δική σας προσωπική λαογραφική συλλογή , επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα

6984758582  Χριστίνα Σωτηροπούλου
6998018958 Γιώργος Αναγνωστόπουλος