Έκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσίαση, διοργανώνει η Τ.Ε. Αιτωλ/νίας του Κ.Κ.Ε.

Έκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσίαση, διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. Συγκεκριμένα η έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 11 Μάρτη έως την Παρασκευή 13 Μάρτη (ώρες λειτουργίας 5 μ.μ. έως 9 μ.μ.), στη Δημοτική Αγορά στο Αγρίνιο (πρώην Λαχαναγορά).

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Η Ευρώπη στο προσκήνιο. Η γέννηση του καπιταλισμού από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα» του Ίστβαν Μάρκους, την Παρασκευή 13 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στον ίδιο χώρο. Την παρουσίαση θα κάνει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Η έκδοση αυτή απαντά στα ερωτήματα, πώς δημιουργήθηκαν –κατά το λεγόμενο Μεσαίωνα– και αναπτύχθηκαν σταδιακά τα φύτρα του καπιταλισμού στην Ευρώπη; Γιατί ο νέος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και όχι σε άλλα μέρη, όπως η Κίνα, ο πολιτισμός της οποίας προηγήθηκε κατά 1.500 χρόνια του ευρωπαϊκού; Γιατί τα πρώτα αστικά κράτη ήταν η Ολλανδία και η Αγγλία; Πώς προσαρμόστηκε σταδιακά η πολιτική, πολιτισμική, διανοητική και θρησκευτική ζωή της Ευρώπης ως συνέπεια της ανάπτυξης των νέων κοινωνικών σχέσεων στην παραγωγική διαδικασία;

Το «ταξίδι» του αναγνώστη στις σελίδες του βιβλίου ομορφαίνει ακόμα περισσότερο από την ιδιαίτερη λογοτεχνική ικανότητα του συγγραφέα, αλλά και από τον εμπλουτισμό του βιβλίου με πολλές εικόνες και τεκμήρια της εποχής.

Η έκδοση που παρουσιάζεται, όπως και τα βιβλία της έκθεσης, είναι των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».