Εκτιμήσεις και αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Κ.Αγρινίου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Απρίλη  το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. με τη συμμετοχή των σωματείων της δύναμής του με θέματα:

  • Ενημέρωση  για τις εξελίξεις στο 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στη Ρόδο.
  • Γιορτασμός της 1ης του Μάη.

Στη  συζήτηση του πρώτου θέματος εκτιμήθηκε  ότι με ευθύνη της συνδικαλιστικής μαφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου- ΣΥΡΙΖΑ), που ήταν και η πλειοψηφία  στη Γ.Σ.Ε.Ε. , δεν πραγματοποιήθηκε το 37ο της Γ.Σ.Ε.Ε. στη Ρόδο, που ήταν προγραμματισμένο για τις 4 Απρίλη 2019.  

Παρά τις προσπάθειες που έκαναν, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, με σεκιούριτι, μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, αποκλεισμό των Μ.Μ.Ε., με παραπληροφόρηση, για να πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο παρωδία  σε πεντάστερο ξενοδοχείο, με νόθους και εργοδότες αντιπροσώπους, οι ταξικές δυνάμεις απέτρεψαν και στη Ρόδο, για δεύτερη φορά, να γίνει ένα τέτοιο συνέδριο. Μαζί με την εργατική τάξη σε όλη τη χώρα έκαναν προσπάθεια να γίνει ένα συνέδριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την προώθηση των προβλημάτων των εργαζομένων, με αντιπροσώπους των εργατών και όχι με τους νόθους και τους εργοδότες τύπου Καραγεωργόπουλου.

Σ’ αυτή την προσπάθεια είχαν σύμμαχο  ακόμη και τη φασιστική , ναζιστική οργάνωση  της Χ.Α. που με ανακοίνωσή της ήταν στην ίδια κατεύθυνση, εγκαλώντας τις ταξικές δυνάμεις  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ( συνδικάτα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες) για εγκληματική οργάνωση  , γιατί δεν τους άφησε ελεύθερο το πεδίο να εντείνουν την επίθεσή τους στην εργατική τάξη .

Παρά τις προσπάθειες που έκαναν, και μετά τη λήξη της θητείας τους ,  με αλχημείες και την πρόταση να γίνει  διορισμός Διοίκησης χωρίς τη συμμετοχή  της ΔΑΣ, παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, δεν τους έγινε το χατίρι. Το δικαστήριο διόρισε προσωρινή διοίκηση  την προηγούμενη. Φυσικά δεν αποτράπηκε να πάρουν μέρος σ’ αυτή οι επικεφαλής της μαφιόζικης πλειοψηφίας Παναγόπουλος- Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος και ο επικεφαλής  των εργοδοτών, Καραγεωργόπουλος, που ήταν η θέση της ΔΑΣ . Η τελική εκδίκαση θα γίνει στις 6 Μάη.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει  τη φασιστική επίθεση της Συνομοσπονδίας  Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ( ETUC ) και τη Διεθνή  Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC ) που με κοινή ανακοίνωσή τους  , που αντιγράφει το κείμενο του αρχηγού της φασιστικής Χ.Α., τα όργανα  των πολυεθνικών  του ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στο συνδικαλιστικό κίνημα  αποκαλούν τους δεκάδες αντιπροσώπους στο συνέδριο  της Γ.Σ.Ε.Ε. , τους προέδρους Ομοσπονδιών, Εργατικών, Κέντρων  και συνδικάτων της Ελλάδας, «εγκληματίες», και την είσοδο των εκλεγμένων αντιπροσώπων  στο χώρο του συνεδρίου «εισβολή».

Καλούμε τους εργαζόμενους  της περιοχής να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να δυναμώσουμε  τον αγώνα ενάντια στην συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  και όλους όσοι τους στηρίζουν. Να μην αφήσουμε να κάνουν κουμάντο στα συνδικάτα  οι εργοδότες. Αγώνα για σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών.

Για το δεύτερο θέμα  το Δ.Σ. κήρυξε απεργία για την Τετάρτη  1η Μάη  για να  τιμήσουμε την Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες  που έδωσαν τη ζωή τους σ’ όλο τον κόσμο και στη χώρα μας  ενάντια στην εκμετάλλευση και τα αφεντικά και να δώσουμε για μια ακόμα  φορά υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Η εργατική τάξη  μαζί με τους συμμάχους της να κάνουν κουμάντο οι ίδιοι στον πλούτο που παράγουν για τις δικές τους ανάγκες , την κατάκτηση της δικής τους εξουσίας .

Καλούμε την εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής  να δώσουν μαχητικό, αγωνιστικό, μαζικό «παρών»   στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη  ώρα 10:30 το πρωί  στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Να δώσουμε απάντηση στην συνδικαλιστική μαφία της Γ.Σ.Ε.Ε. γυρνώντας  της την πλάτη .

Να δυναμώσουμε  την οργάνωσή μας, την ταξική μας ενότητα , την εργατική αλληλεγγύη μας στην  καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με σωματεία εργατών , όχι των κυβερνήσεων και των  εργοδοτών.