ΕΛ.ΑΣ.: «Πήγε μόνος του την κουβέντα στη σχέση του με την Καρολάιν»

«Η αστυνομία δεν δουλεύει με υποψίες και οφείλει να τεκμηριώνει ό,τι λέει. Το τμήμα ανθρωποκτονιών είναι επαγγελματίες. Έχτισαν σχέση εμπιστοσύνης με τον δράστη. Η ασφάλεια είναι για μας προϋπόθεση και συνεχές ζητούμενο» ανέφερε ο Πέτρος Τζεφέρης, Διοικητής Ασφάλειας Αττικής, που άνοιξε την συνέντευξη Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν.

«Συλλέξαμε πειστήρια. Πραγματοποιήθηκε εργαστηριακή εξερεύνηση αναφορικά με το ηλεκτρονικό σκίτσο και επίδειξη φωτογραφιών. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης. Ο τρόπος και η μεθοδολογία ζητούσαν περαιτέρω διερεύνηση. Απεδείχθη εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση των ψηφιακών πειστηρίων. Έγινε άμεσα αντιληπτό από το προσωπικό μας, υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες. Οι απαντήσεις των οποίων αποδείχθησαν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Συγχαίρω όλους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αποδεικνύοντας το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο» ανέφερε η Πηνελόπη Μηνιάτη, Διευθύντρια Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Το χρονικό των ερευνών

Στο χρονικό των ερευνών για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκε ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών «Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί όχι σχολαστικά. Διαπιστώσαμε κάτι σχετικά ασυνήθιστο ότι ο σκύλος βρισκόταν κρεμασμένος στην κορυφή της σκάλας. Συλλέξαμε πειστήρια που πιστεύαμε ότι θα οδηγήσουν στους ληστές που έλεγε ο σύζυγος.

Μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε στο να ελέγξουμε τον ισχυρισμό του συζύγου να διαπιστώσουμε πως μπήκαν οι ληστές στο σπίτι. Συλλέξαμε πλήθος υλικού και με τη βοήθεια των εργαστηρίων δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων πέρα από την ύπαρξη των δύο ενηλίκων.

Αν αυτό επιβεβαιωνόταν άφηνε μόνο μια πιθανή εκδοχή και η έρευνα έπρεπε να στραφεί στον σύζυγο. Τα ψηφιακά πειστήρια μας έδειχναν κάποιες κινήσεις όπως αυτή του τηλεφώνου του συζύγου κατά τον χρόνο που υποτίθεται πως ήταν δεμένος. Φαινόταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου. Για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πιθανότητες θα έπρεπε να εξετάσουμε σχολαστικά τον σύζυγο και θέτοντάς του ιδιαίτερα ερωτήματα.

Κατά την αρχική συζήτηση την έστρεψε στη σχέση με το θύμα, με το παιδί του και με τον επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την υπόθεση. Σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του ήθελε να διαβεβαιώσει πως ποτέ δεν ήθελε να πει ψέματα, αλλά ήθελε να μείνει έξω από τη φυλακή για το παιδί του. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του, για διαπληκτισμό και δολοφονία. Επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος ήρθε με ασφυκτικό μηχανισμό, τη θανάτωση του σκύλου, την παραβίαση του παραθύρου, την αφαίρεση της μνήμης, ο ίδιος δέθηκε και τηλεφώνησε στην άμεση δράση. Σκηνοθέτησε το χώρο για να μοιάζει με ληστεία».

dikaiologitika.gr