Τι έλεγαν στη Νova για την αναδιάρθρωση: «Ποιες ομάδες θα βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο;»

Στελέχη της Νοva σχολίαζαν τα σενάρια για αναδιάρθρωση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «μια τέτοια πρόταση μετατρέπει την Λίγκα σε Ασανσέρ League».

Μπορεί στην επικαιρότητα να κυριαρχούν τα όλα όσα γίνονται για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει με το νέο πρωτάθλημα. Πόσες ομάδες θα συμμετέχουν, μέσω ποιας διαδικασίας θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, πόσοι θα ανέβουν, ποιοι θα ανέβουν, πόσοι θα πέσουν, ποιοι θα πέσουν.

Το σενάριο της αναδιάρθρωσης συζητιέται ολοένα και περισσότερο. Για 16 ομάδες έως 18 ομάδες! Και φυσικά είναι ανοιχτό και το τι θα γίνει και στο τηλεοπτικό τοπίο του ελληνικού πρωτάθληματος.

Σε αυτό το θέμα στελέχη της Nova σχολιάζοντας τα σενάρια που διαρρέονται ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Super League και μιλούν για πρωτάθλημα που μόνο για την σεζόν 2020-21 θα διεξαχθεί «είτε με 15, είτε με 16, είτε με 18, είτε ακόμα και με 20 ομάδες, …και από την μεθεπόμενη σεζόν 2021-22, μπορεί να μειωθεί στις 12 ή ακόμα και στις 10 ομάδες», τόνιζαν ότι μια τέτοια πρόταση μετατρέπει την Λίγκα σε… Ασανσέρ League, όπου ανάλογα με τα κέφια των παραγόντων, πατάς το κουμπί και κάθε φορά κατεβαίνεις σε διαφορετικό όροφο.

Ταυτόχρονα υπενθύμιζαν σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι, ελάχιστες εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, η πλειονότητα των 14 ομάδων της Super League δεν έχει εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο, λόγω της δεδομένης έλλειψης ανταγωνιστικότητας και εμπορικότητας του πρωταθλήματος.

Eξέφραζαν παράλληλα την απορία για το ποιος είναι αυτός που μπορεί σήμερα να εγγυηθεί ότι, οι επιπλέον των υφισταμένων 14 ομάδων, θα μπορέσουν να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και τόνιζαν ότι, με δεδομένη την οικονομική ύφεση, που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι οι εμπνευστές της αύξησης των ομάδων της Super League μπορούν να ποντάρουν μόνο στο ότι τελικά όλες οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των υφισταμένων 14, θα δεχτούν τελικά να πάρουν λιγότερα χρήματα, προκειμένου να χωρέσουν και οι παραπάνω από τις 14 ομάδες.

gazzetta.gr