Με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις γέμισαν παραλίες και πάρκα

Γεμάτες οι παραλίες της Αθήνας – Γέμισαν και τα πάρκα, καθώς επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Γεμάτες για δεύτερη ημέρα είναι οι παραλίες και τα πάρκα στην Αθήνα, καθώς επιτρέπονται για το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με sms και κωδικό 6 στο 13033.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, παρά την αφρικανική σκόνη, ο καιρός δεν κράτησε στα σπίτια τους τους Αθηναίους, οι οποίοι ξεχύθηκαν – παρά την πανδημία του κορωνοϊού – σε πάρκα, παραλίες και πλατείες.

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις 

Στο πλαίσιο του lockdown, υπάρχουν επιλογές για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

-Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.

-Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.

-Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

-Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).

-Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

ethnos.gr