Ελεύθερος ο αρχηγός της σπείρας «La casa de papel» του Αγρινίου

Τους αποκαλούσαν «οι διαρρήκτες των τζακιών» καθώς σε όλα τα σπίτια έψαχναν ακόμα και μέσα στις στάχτες για να βρουν κρυμμένα πολύτιμα αντικείμενα.

Όταν τους συνέλαβαν βρήκαν μέσα στα αυτοκίνητα τους μάσκες από την διάσημη σειρά «La casa de papel» τις οποίες φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Με ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της αστυνομίας και κεραίες τελευταίας τεχνολογίας για να ακούνε παντού, τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει τα σπίτια σε διάφορες περιοχές του Αγρινίου, έχοντας για ορμητήριο την Δυτική Αττική.

Κάτω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που οδηγούσε μέλος της σπείρας ήταν κρυμμένα τα λεγόμενα «επιχειρησιακά» τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν και μετά τις διαρρήξεις.
Για την συμμορία των διαρρηκτών, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, ύστερα από καταδίωξη που κατέληξε στην Πάτρα, ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης.

Παράγοντες της δίκης, μιλώντας στο astinomiko.gr, έκαναν λόγο για «παραλείψεις από την πλευρά των διωκτικών αρχών στον σχηματισμό της δικογραφίας τις οποίες εντόπισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και λόγω της εμπειρίας τους εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο για λογαριασμό των κατηγορούμενων».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 30χρονος φερόμενος «αρχηγός» ο οποίος παρά τον ρόλο που του είχε αποδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι κάθειρξης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου αρχηγού, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr, υποστήριξε ότι «το στίγμα του κινητού και πολύ περισσότερο αυθαίρετες ερμηνείες επ’ αυτού που δεν αποτυπώνουν ενοχή αλλά αμφισβητήσιμη εμπλοκή οποιουδήποτε κατηγορουμένου επί των αποδιδόμενων κατηγοριών αλλά και η αυθαίρετη ερμηνεία του modus operandi ήταν τα βασικά στοιχεία εμπλοκής των κατηγορούμενων πέραν μιας αυτόφωρης πράξης!

Η προσωπικότητα του εντολέα μου, ο πρότερος σύννομος βίος του και η συνολική στάση και συμπεριφορά του αποτέλεσαν τα εφόδια του για τη διαφοροποίηση της αντιμετώπισης του σε σχέση με τους λοιπούς κατηγορούμενους! Αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και είχε αναστέλλουσα δύναμη η έφεση του».

astinomiko.gr