Έλληνας ομογενής «έφαγε» τον διασημότερο γκάνγκστερ της Βοστώνης; (Φωτό)

Η εφημερίδα Boston Globe αποκαλύπτει ότι ο Φώτιος «Φρέντι» Γκας είχε ιδιαίτερους λόγους να αντιπαθεί τον αρχινονό της Βοστώνης.

Ύποπτος για την δολοφονία του 89χρονου αρχινονού της Βοστώνης,Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ είναι ο Έλληνας ομογενής Φώτιος «Φρέντι» Γκας που φέρεται να είχε αρκετούς λόγους να αντιπαθεί τον γκάνγκστερ.

Ο Τζέιμς Μπάλτζερ, του οποίου η ζωή ενέπνευσε το Χόλυγουντ με τη ταινία Black Mass και πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, δολοφονήθηκε από χτύπημα που δέχτηκε στη φυλακή όπου μεταφέρθηκε για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο Φώτης Γκας είναι γνωστός στον υπόκοσμο ότι αντιπαθεί κάθε είδους πληροφοριοδότη των αρχών, όπως ο Τζέιμς Μπάλτζερ. Η Boston Globe, όμως, ανακάλυψε και άλλους λόγους για την αντιπάθεια του Έλληνα ομογενή στο πρόσωπο του γκάνγκστερ. Σύμφωνα με τον πρώην δικηγόρο του Γκας, ο Έλληνας ομογενής πίστευε ότι ο 89χρονος ευθυνόταν για την καταδίκη φίλου του για δολοφονία.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται αναφορές από τις αρχές ασφαλείας που δηλώνουν ότι ο Φώτης Γκας είναι ένοχος και επιμένει να μην δίνει το όνομα του συνεργού του στην δολοφονία.

Συγκεκριμένα ο Γκας ήταν φίλος και εξέτισε ποινή στις φυλακές της Μασαχουσέτης μαζί με τον Φρέντερικ Γουάιτσελ, ο οποίος πέρασε 36 χρόνια στην φυλακή για έναν φόνο που επιμένει ότι δεν διέπραξε. Για χρόνια ο Γούάιτσελ επέμενε ότι ο Τζέιμς Μπάλτζερ ήταν αυτός που βοήθησε στην καταδίκη του για τον φόνο του Ρόμπερτ Λα Μονίκα και απέκρυψε στοιχεία που αποδείκνυαν την αθωότητα του.

Τελικά το 2011 ο Μπάλτζερ έδωσε μία σειρά επιστολών στους δικηγόρους του Γουάιτσελ που αποδείκνυαν ότι δεν σκότωσε τον Λα Μονίκα. Ωστόσο, ο γκάνγκστερ της Βοστώνης αρνήθηκε να καταθέσει σε υποστήριξη του Γούαιτσελ, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί.

Σε συνέντευξη του ο Γούαιτσελ είπε ότι δεν συζητούσε το θέμα με τον Φώτη Γκας αλλά πιστεύει ότι όλοι στον κόσμο γνωρίζουν ότι ο Γούαιτι του την έφερε. «Δεν θα με εξέπληττε αν ήταν παγίδα. Υπάρχουν πολλές συμπτώσεις εδώ. Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις», είπε ο Γούαιτσελ για την απόφαση να μεταφερθεί ο Μπάλτζερ στην ίδια φυλακή με τον Γκας.

«Ο Φρέντι Γκας είναι ένας τίμιος άνθρωπος, ο τελευταίος των Μοϊκανών», είπε ο πρώην δικηγόρος και φίλος του Γκας, Ντάνιελ Κέλι.

skai.gr