Ελληνοιταλική «συμμαχία» σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, κόμιξ και θεματικά πάρκα!

Σε στρατηγική συμμαχία με τον εκθεσιακό οργανισμό της Ρώμης, “Fiera di Roma”, προχωρά η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, διευρύνοντας περαιτέρω τη διεθνή της δικτύωση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ήδη εξετάζεται η διοργάνωση στην Ελλάδα του “Romics”, του μεγαλύτερου φεστιβάλ κόμικς και gaming της Ιταλίας, με την υποστήριξη της Fiera di Roma, αλλά και η ετοιμασία κοινής εκδήλωσης για τη μεσογειακή διατροφή σε Ελλάδα και Ιταλία.

Παράλληλα, η ιταλική πλευρά έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα της ΔΕΘ-Helexpo στα θεματικά πάρκα και εξετάζει την υλοποίηση τέτοιων δράσεων στη Ρώμη με τη «σφραγίδα» του ελληνικού εκθεσιακού φορέα.

Το σχετικό μνημόνιο υπεγράφη στη Ρώμη, μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Κυριάκου Ποζρικίδη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της “Fiera di Roma”, Πιέτρο Πιτσινέτι (Pietro Piccinetti).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, η διεθνοποίηση αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές της κι επιδιώκεται μέσω διεθνών συμμαχιών και μάλιστα με ιδιαίτερα ισχυρούς παίκτες στην παγκόσμια εκθεσιακή «σκακιέρα».

Είναι ενδεικτικό ότι η Fiera di Roma αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους εκθεσιακούς πόλους στην Ευρώπη, με το εκθεσιακό της κέντρο να εκτείνεται σε περισσότερα από 390.000 τ.μ.

«Η συνεργασία με την Fiera di Roma αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη διεθνοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo AE, αλλά και ένα δείγμα γραφής των προθέσεων της εταιρείας για το επόμενο διάστημα. Το πεδίο ανάπτυξης κοινών δράσεων με τον ιταλικό εκθεσιακό φορέα είναι ιδιαίτερα ευρύ» σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ