Ελληνοτουρκικά: Τα Αμερικανικά F-15 ξαναφθάνουν στην Ελλάδα

Τα αμερικανικά αεροσκάφη αμερικανικά F-15 θα φθάσουν στην αεροπορική βάση στην Λάρισα, για να κάνουν συνεκπαίδευση με τις ελληνικές δυνάμεις.

Ελληνοτουρκικά: Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παλαιότερα τα αμερικανικά F-15, είχαν βρεθεί στην χώρα μας και θα το πράξουν ξανά, αυτή την φορά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θα συγκεντρωθούν στην Λάρισα όπως αναφέρει ο enikos, με τα πρώτα κλιμάκια από την αεροπορική βάση του Lakenheath, να βρίσκονται ήδη στην πόλη της Θεσσαλίας.

Συνολικά θα αφιχθούν 15 αεροσκάφη σε σχέση με τα 12 την προηγούμενη φορά και θα συμμετέχουν στην άσκηση «Castle Forge». Μαζί τους θα εκτελούν συνεκπαιδεύσεις οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Θα πάρουν μέρος σε αποστολές όπως:

• Σύνθετων Αμυντικών και Επιθετικών Αεροπορικών Τακτικών

• Αεροπορικής υποστήριξής με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC)

• Εναέριας Μάχης

• Προστασίας – Προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα

• Προσβολής – Υποστήριξης Ναυτικών Δυνάμεων

Έτσι γίνεται πράξη η επιθυμία του αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., Κωνσταντίνου Φλώρου που ήθελε να έρθουν ξανά. Ενώ επιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά, οι εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί αυτή την περίοδο, η Ελλάδα με την Αμερική.

Την ίδια ώρα έρχεται είδηση που αφορά αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως η Τουρκία θέλει γαλλικά μαχητικά και όχι ρώσικα Rafale.

Βαγγέλης Λάσκαρης – sportime.gr