Connect with us

Επικαιρότητα

ΕΛ.Ο.Π.Υ.: Κοπή Βασιλόπιτας κατά την 26η Ετήσια Γενική Συνέλευση με επίκεντρο την οικονομική ανάκαμψη

Η ΕΛ.Ο.Π.Υ. στο πλαίσιο της 26ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και με αφορμή την οικονομική ανάκαμψη προχώρησε στην καθιερωμένη Κοπή Βασιλόπιτας για το 2026.

Η ΕΛ.Ο.Π.Υ. στο πλαίσιο της 26ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και με αφορμή την οικονομική ανάκαμψη προχώρησε στην καθιερωμένη Κοπή Βασιλόπιτας για το 2026.

Η ΕΛ.Ο.Π.Υ. στο πλαίσιο της 26ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και με αφορμή την οικονομική ανάκαμψη προχώρησε στην καθιερωμένη Κοπή Βασιλόπιτας για το 2026.

Πιο αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2026 στο Divani Caravel, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), με απαρτία των 22 Μελών και στελεχών των εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης:

-Παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός και τα πεπραγμένα του 2025

-Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2026, ο οποίος θα προσεγγίσει τα €3,0 εκατ.

-Αξιολογήθηκε η στρατηγική διεύρυνσης σε αγορές εκτός Ευρώπης

-Συζητήθηκε το συνολικό πρόγραμμα δράσης για το 2026, με έμφαση την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την περαιτέρω ενίσχυση των αξιών βιωσιμότητας που εκφράζει η ΕΛ.Ο.Π.Υ.

Πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση του προωθητικού έργου και αποφασίστηκε ένα δυναμικό πρόγραμμα επικοινωνίας με στόχο:

-την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής της ιχθυοκαλλιέργειας

-την άρση εσφαλμένων αντιλήψεων

-την αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης ελληνικών φρέσκων ψαριών εκτροφής.

Στο πλαίσιο Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. προσφέρει το αντίτιμο του φλουριού στο «Κέντρο Ειδικών Ατόμων Η Χαρά».

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.)

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. όλα τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα οικονομικά αποτελέσματα του Κλάδου το 2025 και την αισιόδοξη προοπτική για το 2026.

Σε αντιδιαστολή εκφράστηκε η πλήρης απογοήτευση από την αδιαφορία της Πολιτείας στα θεσμικά θέματα που ταλανίζουν την Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια.

Στο πλαίσιο Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. προσφέρει το αντίτιμο του φλουριού στο «Κέντρο Ειδικών Ατόμων Η Χαρά».

Η ΕΛ.Ο.Π.Υ., κύριος Φορέας ανάπτυξης της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές.

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου.

Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) και του European Aquaculture Society (EAS), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish From Greece

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish From Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά.

Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

 

Διαβάστε επίσης: Super Market «Γαλαξίας»: Οne-stop shop 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στο Αγρίνιο!

Advertisement

Τελευταία νέα →