Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί» (Ηχητικό)

Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Μπεσίνης για το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή

Με αφορμή την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, την γνωστοποίηση δηλαδή στο καταναλωτικό κοινό πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και στη μη λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

«Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου, στην Αιτωλοακαρνανία, τα δύο δεκαπενθήμερα που προβλέπονται εκ του νόμου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και στις αρχές του Οκτώβρη. Ήταν μια κοινή θέση όλων των πόλεων του νομού την οποία υιοθέτησε και η Αντιπεριφερειάρχης. Αυτό που εκ του νόμου προβλέπεται και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη, υλοποιήθηκε με τον τρόπο αυτό στην περιοχή μας. Τα τελευταία χρόνια στην αγορά, όπως και στη χώρα, γίνεται ένα μπάχαλο και σ’ αυτό την ευθύνη δεν φέρουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων της χώρας που θα ήθελαν οι εκπτώσεις να είναι οριοθετημένες, ώστε ο θεσμός να αποκτήσει την αίγλη και την αξία του προς όφελος του καταναλωτή. Να υπάρχουν δηλαδή δύο καθαρές εκπτωτικές περίοδοι, μια για τις θερινές και μια για τις χειμερινές εκπτώσεις που να είναι αυστηρά οριοθετημένες. Τώρα με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να αποδημήσουν, όχι προς όφελος των καταναλωτών τις εκπτώσεις, καθώς επίσης να εκφυλίσουν και να απαξιώσουν τον θεσμό. Μέσα στο πλαίσιο αυτό είναι και το τρικ των ενδιάμεσων εκπτώσεων, των παρατεταμένων προσφορών κλπ. Δεν είμαστε ο μόνος νομός που επέλεξε να κάνει τις εκπτώσεις νωρίτερα. Το έκανε και η Ροδόπη, ο Βόλος, ο Έβρος και άλλοι νομοί. Επιλέξαμε αυτό που θεωρούμε πως θα είναι σε πλήρη αντιστοίχηση με την συνετή μας στάση, αλλά κυρίως με την τεκμηριωμένη άποψή μας σε σχέση με τον θεσμό των εκπτώσεων».

Ο κ. Μπεσίνης εκτός των ενδιάμεσων εκπτώσεων μίλησε και για το ζήτημα της Κυριακής:

«Η συγκεκριμένη Κυριακή 5 Νοεμβρίου είναι σε άμεση διασύνδεση με το δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Κατά συνέπεια, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας αφού ήδη έχει πραγματοποιηθεί το δεκαπενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν τίθεται θέμα για την Κυριακή, άρα και το προαιρετικό άνοιγμα εκ του νόμου γι’ αυτή την Κυριακή δεν υφίσταται για το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Όποιος το επιχειρήσει θα είναι έκνομος, παράνομος και οφείλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να το παρακολουθήσουν και να κάνουν την δουλειά τους».