Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου: Ικανοποίηση για την Ελιά Καλαμών

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου χαιρετίζει με ικανοποίηση την υπ’ αρ. 1773/251441 ΦΕΚ Β’ 4641/2-9-2022 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία επανέρχεται το δικαίωμα χρήσης της διακριτικής ονομασίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» για τους παραγωγούς και εξαγωγείς Ελιάς Καλαμών της περιοχής μας.

Η εκ νέου καταχώρηση της ετικέτας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας Ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON» αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τον αγροτικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία άλλωστε κατέχει τη μερίδα του λέοντος στη συνολική παραγωγή Ελιάς Καλαμών της χώρας.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί δημόσια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των καλλιεργητών της περιοχής μας, καθώς επίσης το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, τους βουλευτές του νομού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που έδωσαν τη δική τους μάχη για την ανατροπή της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία την ετικέτα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μόνο Μεσσήνιοι παραγωγοί.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος — Η Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Πασιόπουλος — Μαρία Πλαστήρα