Εμβόλιο J&J: Την Τρίτη τα συμπεράσματα του Ε.Μ.Α. για την ασφάλειά του

Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε σήμερα ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη τις συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, για την Covid-19. Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο ΕΜΑ, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι στις 20 Απριλίου, στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αναφερθεί στα συμπεράσματά του όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου.

Pαρά το γεγονός ότι την Τετάρτη, 14 Απριλίου, έφτασαν στη χώρα μας 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η χορήγησή του τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) κάνει σύσταση για το αν πρέπει ή όχι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τη χορήγηση του εμβολίου μετά και τα περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ.

«Προχωρούμε με κύριο μέλημα την ασφάλεια των συμπολιτών. Και παραμένουμε πιστοί στις ευρωπαϊκές Αρχές, τον ΕΜΑ και συμβουλευόμενοι την εθνική εμβολιαστική αρχή. Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι θα την ολοκληρώσουμε την διαδικασία», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Συστήνω οι δηλώσεις για τα εμβόλια να γίνονται με επιστημονικά δεδομένα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ωφέλεια των εμβολίων».

ethnos.gr