Εμβόλιο: Σήμερα το sms για την τρίτη δόση στους άνω των 50

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ομολόγησε σήμερα πως ο ρυθμός των εμβολιασμών στη χώρα δεν είναι εκεινός που θα έπρεπε, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν».

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, ενώ τόνισε πως σήμερα θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν SMS σε όλους των άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την 3η δόση.

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ κατά 90% περίπου είναι ανεμβολίαστοι, και βεβαίως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν κανονική. Νομίζω ότι όσες αμφιβολίες είχαν κάποιοι στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος μετά από σχεδόν ένα χρόνο θα πρέπει να έχουν αρθεί για την υγεία της δικής τους την οικογένειά τους και της κοινωνίας», ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Το  καταλυτικότερο επιχείρημα όλων είναι οι εικόνες που έχουν όλοι από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία… Με ξεπέρνα οποιοδήποτε αντεπιχείρημα σε αυτή την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι» σχολίασε χαρακτηριστικά.

dikaiologitika.gr