Ένα κανάλι κι ένας αθλητικός συντάκτης against all odds…

Στην εποχή όπου η ενημέρωση χωρίς “γραμμή» αρχίζει να γίνεται είδος προς εξαφάνιση, το Open TV κράτησε ψηλά τη σημαία. Με έναν αθλητικό συντάκτη στην πρώτη γραμμή…

Τις τελευταίες τρεις ημέρες η μάχη της τηλεθέασης παρουσίασε εκπλήξεις. Το Open TV από 4-5ο κανάλι μεταξύ των ιδιωτικών σταθμών βρέθηκε στην κορυφή. Γιατί; Ο κόσμος επιβράβευσε ουσιαστικά την ελευθερία γνώμης, το βήμα στους πολίτες, την κριτική προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς εμπάθεια και καλουπώματα.

Δημοσιογράφοι ήταν παρόντες στη μάχη της ενημέρωσης, σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες. Όλοι έπεσαν στη μάχη, μην ξεχνάμε ότι εν καιρώ αδειών δεν περίσσευε κανείς. Δημοσιογράφοι με ειδικότητα στο ρεπορτάζ, το αστυνομικό, το μαχητικό, το καθημερινό.

Ανάμεσα τους και αθλητικοί συντάκτες. Ο Γρηγόρης Ποζιός, ο Αλέξανδρος Ξενικάκης και δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι από το αθλητικό τμήμα του Open ήταν εκεί να καλύψουν με μικρόφωνο, κινητό, κάμερες, ό,τι μπορούσαν. Μέρα-νύχτα, όμως, εκεί που δεν ήταν το κράτος, ήταν ένας αθλητικός συντάκτης. Εκεί, στην ξεχασμένη Βόρεια Εύβοια που καίγεται από άκρη σε άκρη. Ο Κώστας Ασημακόπουλος, γνωστός στην αθλητική πιάτσα ως «ρεπόρτερ βόλεϊ».

Το ρεπορτάζ όμως δεν έχει σύνορα και ένας δημοσιογράφος παλαιάς κοπής με τρέλα για το ρεπορτάζ και μεγάλη εμπειρία, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας με ποιον τρόπο γίνεται το ρεπορτάζ, ακόμα κι αυτό που δεν μπορούμε να φανταστούμε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας… Με ψύχραιμο, κατατοπιστικό τρόπο, καθήλωσε τους τηλεθεατές και τους έβαλε στην καρδιά των γεγονότων.

Σε κάθε περίπτωση, το Open TV υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, πήρε άριστα με δημοσιογράφους όπως ο Χρήστος Νικολαίδης, ο Κώστας Ασημακόπουλος και οι υπόλοιποι συντάκτες, μεταφέροντας την πραγματική εικόνα από όσα συμβαίνουν κι όχι εικονική. Κι αυτό οι τηλεθεατές το αντάμειψαν με την επιλογή τους.

sdna.gr