Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής σκληρότερου lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τα «ρολά» της χώρας ετοιμάζεται να κατεβάσει ξανά η κυβέρνηση μετά την καταγραφή τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, επιφέροντας έτσι τη χαριστική βολή στο πεδίο της οικονομίας και των εισοδημάτων. Μάλιστα στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο πιο αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «είναι κάτι που θα το δούμε».

Ο ίδιος μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 απαντώντας στο αν υπάρχει το ενδεχόμενο αυστηρότερου γενικού απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο και πως όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι «πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις».

Τέλος o Yπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον Yφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Yπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, λέγοντας ότι «αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα, θα τα πάρουμε, επειδή ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις».

avgi.gr