Έναρξη του ερευνητικού έργου: «Έξυπνη γεωργία με τη χρήση drones»

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του ερευνητικού έργου με τίτλο “ΈΞΥΠΝΗ ΓΕΩΡΓΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΉΣΗ DRONES” –“sMart fArming with dRoneS” και ακρωνύμιο MARS, το τρίτο στο οποίο συμμετέχει η GeoSense σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και εταιρίες στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.

Στο έργο συμμετέχουν:

– το ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ/Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που εδρεύει στην Κοζάνη, το οποίο αναπτύσσει δράσεις έρευνας υψηλού επιπέδου με έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία σε θέματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο των πραγμάτων, τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα 5G, την ασφάλεια δικτύων και την προστασία της ιδιωτικότητας.

– το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΚΡΉΤΗΣ/Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών που εδρεύει στα Χανιά, δραστηριοποιείται διεθνώς σε έρευνα αιχμής και ειδικότερα σε θέματα ανάλυσης σημάτων και εξόρυξης πληροφορίας από εικόνα και βίντεο με περιβαλλοντολογικές εφαρμογές σε εποπτεία μεγάλων χώρων.

– η εταιρία GEOSENSE με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η πλέον έμπειρη ελληνική εταιρία σε προϊόντα υψηλής
τεχνολογίας στους τομείς της γεωπληροφορικής, θερμογραφίας, 3D scanning, κ.α. και η πρώτη που εισήγαγε την τεχνολογία των Drones για επαγγελματική χρήση στην Ελλάδα.

– η AGROSENSE Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Δικτυακών Εφαρμογών με έδρα το Αμύνταιο, η οποία στοχεύει στη χρήση υπερσύγχρονων τεχνολογιών τηλεμετρίας στον Αγροδιατροφικό τομέα και ειδικότερα στη γεωργία ακριβείας.

– ο ΑΓΡΟΤΙΚΌΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΌΣ ΓΡΕΒΕΝΏΝ, ο οποίος αναπτύσσει δραστηριότητες για ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής οποιουδήποτε φυτού ή αγροτικού προϊόντος, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών καταναλωτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, προμήθειας και εμπορίας γεωργικών εφοδίων.

– ο ΑΓΡΟΤΙΚΌΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΌΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΉΣΕΩΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΎ ΣΥΝ.Π.Ε. με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διαχείριση νωπών φρούτων όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, βερίκοκα, κεράσια.

uhewqgfuwqhgiuqwhgiuwqeg

Το ερευνητικό έργο MARS ΣΤΟΧΕΎΕΙ στα εξής:

* Ανάπτυξη εφαρμογών τηλεματικής παρακολούθησης/επιθεώρησης των αγροτικών καλλιεργειών σε πραγματικό χρόνο με την χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ).

* Διασύνδεση των γεωργικών πληροφοριών που συλλέγονται από ΜΕΑ σε Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ – Geographical Information System) και υποδομές νέφους για την άμεση πρόσβαση και επεξεργασία τους.

* Έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση των πρώιμων σταδίων ασθενειών σε δένδρα και φυτά για τη στοχευμένη θεραπεία και ταχύτερη επαναφορά των προσβεβλημένων ειδών με την χρήση σύγχρονων μεθόδων μηχανικής μάθησης και _Big Data_.

* Ενοποίηση των υποσυστημάτων της αρχιτεκτονικής MARS σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου, διαχείρισης και ειδοποιήσεων με την χρήση φιλικών προς τον χρήστη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Οι απώτεροι στόχοι του MARS είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και εποπτείας γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η μείωση του όγκου εφαρμογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων συμβάλλοντας θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ και τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ).

Τα σχετικά για το έργο παρατίθενται εδώ: http://www.geosense.gr/mars.html

Περισσότερα για εμάς, μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα μας www.geosense.gr