Έναρξης της νέας σχολικής χρονιά στα Καλύβια Αγρινίου (Photos)

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είχαμε σήμερα, βέβαια υπό ειδικές συνθήκες, λόγω μέτρων για τον κορονοϊό, με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέσθηκε το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καλυβίων, παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στο Δημοτικό Σχολείο, η νέα Διευθύντρια κα Ιωάννα Καραπάνου και το εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τα «πρωτάκια», ενώ στη συνέχεια όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρατάχθηκαν στο προαύλιο, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ τους και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Να αναφέρουμε ότι, λόγω των μέτρων οι γονείς και οι κηδεμόνες παρακολούθησαν την τελετή αγιασμού έξω από την περίφραξη του σχολείου!

Ο πατήρ Θεοδόσης ευλόγησε με το αγιασμένο νερό όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους και τους ευχήθηκε να έχουν πάντα τη Θεία Φώτιση για να τα προστατεύει και να τα καθοδηγεί.

Στο σημερινό αγιασμό από το δήμο Αγρινίου παρέστη ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Φλώρος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά και πρωτίστως ασφαλή. Με τήρηση μέτρων κατά της πανδημίας όλα θα ξεπεραστούν. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Ιωάννα Καραπάνου καλωσόρισε όλους τους μαθητές και τους γονείς και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά!

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, που παρέστη στον Αγιασμό και παρέδωσε σχολικά είδη και μπάλες ποδοσφαίρου για τις ανάγκες του σχολείου.

Με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για όλους, οι μαθητές ενημερώθηκαν νωρίτερα από τους δασκάλους για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουν σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας καθώς και τις αλλαγές στο πρόγραμμα διαλειμμάτων. Ακολούθως, οι μαθητές κάθε τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρέλαβαν τα βιβλία, που θα έχουν για τη φετινή χρονιά.

 

Ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο

Τον αγιασμό τέλεσε στο Νηπιαγωγείο ο πατήρ Θεοδόσης Αθανασόπουλος, όπου παρέστη η Νηπιαγωγός, κα Γιούλα Αυγέρη μαζί με τους μικρούς μαθητές που έχουν εγγραφεί φέτος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου και αρκετοί γονείς.

Στα σχολεία διαβάστηκε επίσης το μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά προς τους μαθητές:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Πολύ χαιρόμαστε όλοι μας, σήμερα, γιατί βλέπουμε τις πόρτες του σχολείου σας ανοικτές και τους αύλειους χώρους να πλημμυρίζουν από την παρουσία σας, τις ζωντανές φωνές σας, τα τρεξίματά σας, τη μεγάλη χαρά σας.

Ακόμη περισσότερο χαιρόμαστε, γιατί αυτή τη νέα σχολική χρονιά θα πλουτίσετε τον εαυτό σας, με διανοητικά, ηθικά και πνευματικά εφόδια.

Το σχολείο σας για αυτό σας περιμένει. Για να σας προσφέρει γερές βάσεις για την επιστημονική σας εξέλιξη, για να καλλιεργήσει το χαρακτήρα σας, να σας οδηγήσει στην ολοκλήρωσι, την αποκατάστασι, την ευημερία, την ευτυχία.

Τώρα, στο σχολείο σας θα πάρετε όλα εκείνα τα εφόδια τα οποία θα σας χρειασθούν για να μπορέσετε να κτίσετε τη ζωή σας ωραία, επιτυχημένη, ευλογημένη.

Θέλω να συγχαρώ τους διευθυντές σας και όλους τους σεβαστούς εκπαιδευτικούς σας, οι οποίοι με θυσιαστική αγάπη σας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για την πρόοδό σας. Εύχομαι να τους χαρίζει κάθε αγαθό ο Κύριος.

Θέλω να γνωρίζετε ότι κι εγώ ως πνευματικός σας πατέρας, αλλά και οι καλοί μας ιερείς προσευχόμαστε και θα προσευχόμαστε για την υγεία σας, τις σπουδές σας, την επιτυχία σας και την απρόσκοπτο πρόοδό σας.

Με όλη μου την πατρική αγάπη σας παρακαλώ να προσέξετε δύο σημεία.

α) Αγαπήστε τα σχολικά σας βιβλία και μελετήστε τα, με προσοχή, με επιμέλεια, με σύστημα. Όλα τα βιβλία σας. Μη κάνετε διακρίσεις, ώστε να αποκτήσετε μία γενική μόρφωσι τώρα. Όλα είναι χρήσιμα. Είναι τα θεμέλια του κάθε μορφωμένου ανθρώπου.

Μη φοβάσθε. Η επιμέλειά σας και η αξιοποίησι του πολύτιμου χρόνου σας θα τα κάνει όλα εύκολα.

β) Μη λησμονήσετε και εφέτος να πλησιάσετε τον μεγάλο Διδάσκαλο, τον αιώνιο Καθηγητή, τον αλάθητο και ειλικρινή Οδηγό των νέων, τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό. Πλησιάστε Τον, γνωρίστε Τον, αγαπήστε Τον. Θελήστε να Τον ακούσετε.

Ο Χριστός είναι Εκείνος που θα σας χαρίσει φως αιώνιο, δύναμι και θάρρος. Θα σας χαρίσει την ελευθερία από τις δοκιμασίες, την σκλαβιά και τη δυστυχία, μέσα στα οποία ζει η χωρίς Χριστό νεότης.

Το υπογραμμίζω. Με τον Χριστό στην καρδιά σας θα γίνετε παντοδύναμοι, αληθινά ανίκητοι, παντοτεινά χαρούμενοι, νειάτα με αληθινό ηρωισμό και επιτυχίες.

Το εύχομαι με όλη την πατρική μου καρδιά.

Καλή σχολική χρονιά!»

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ