Ενές Καντέρ: Η Τουρκία τον επικήρυξε για 500.000 δολάρια

Στη λίστα των καταζητούμενων από την τουρκική ηγεσία μπήκε και επίσημα ο Ενές Καντέρ.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ δεν ήταν το πιο αγαπημένο πρόσωπο για την Τουρκική Προεδρία, καθώς είχε επανειλημμένα χαρακτηρίσει αντιδημοκρατικές τις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επισκεφθεί την πατρίδα του.

Πλέον, είναι και επίσημα επικηρυγμένος από την Τουρκία με το ποσό των 500.000 δολαρίων.

Συγκριμένα, ο 30χρονος μπασκετμπολίστας θεωρήθηκε μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Την είδηση για την επικήρυξη του Ενές Καντέρ μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και την «Λίστα των Καταζητούμενων Τρομοκρατών».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια λίστα με τον Ενές Καντέρ, που έχει βρει καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ, ο οποίος έχει σχολιάσει και αυτός τις κινήσεις του «Σουλτάνου».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε ακυρώσει το διαβατήριο του Καντέρ το 2017, όταν και προσπάθησε να τον συλλάβει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του.

Την απελευθέρωση του Ενές Καντέρ εξασφάλισε το… ΝΒΑ με τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, ενώ ο Καντέρ υιοθέτησε το επώνυμο «Freedom» και έγινε Αμερικανός πολίτης.

in.gr