Ενίσχυση με 8 διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Λευκάδας

Σύντομα η μεταστέγαση στο κτίριο του Ε.Κ.Α.Β. στο Νέο Νοσοκομείο

Τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του Ε.Κ.Α.Β. (Παράρτημα Ιωαννίνων) κ.Μιχάλη Τσοβίλη υποδέχθηκε σήμερα στην Λευκάδα ο Βουλευτής του Νομού Θανάσης Καββαδάς.

Επισκέφθηκαν το Ε.Κ.Α.Β. Λευκάδας στο παλαιό Νοσοκομείο, καθώς και την νέα έδρα του Ε.Κ.Α.Β. Λευκάδας, στο νέο Νοσοκομείο, στην οποία θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο προσεχές διάστημα. Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν υπηρεσιακά και επιχειρησιακά ζητήματα του Ε.Κ.Α.Β. στον Νομό, όπως η στελέχωση με επιπλέον προσωπικό για την εξυπηρέτηση των τακτικών αναγκών του νησιού.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στην Λευκάδα τον κ. Τσοβίλη, ο οποίος είναι Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας όπου ανήκει και ο νομός μας. Θέλω να πω ότι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, το να βρίσκει χρόνο ο επικεφαλής μιας υπηρεσίας πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, και μάλιστα από περιφέρεια με νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό, για να επισκεφθεί την Λευκάδα είναι και αυτό δείγμα του υψηλού αισθήματος ευθύνης που διακρίνει όχι μόνο τους διασώστες, αλλά και τη διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β.

Επισκεφθήκαμε μαζί το Ε.Κ.Α.Β. στο παλιό Νοσοκομείο, συζητήσαμε με το προσωπικό τα προβλήματα που τους απασχολούν, τις ενέργειες που έχουν γίνει για ενίσχυση της υπηρεσίας, καθώς και για τη μεταστέγασή της.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το κτίριο όπου θα στεγαστεί πολύ σύντομα η υπηρεσία, δίπλα στο νέο Γενικό Νοσοκομείο. Ήταν ένα πάγιο αίτημά μας το οποίο έχω επανειλημμένα μεταφέρει τους τελευταίους μήνες, στις τακτικές επαφές που είχαμε τόσο με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κ.Νίκο Παπαευσταθίου, όσο και με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη. Τόσο ο κ.Παπαευσταθίου, που προχώρησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης του Ε.Κ.Α.Β. και τη στελέχωσή του, όσο και ο κ. Καρβέλης που παραχώρησε το κτίριο στο Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκαν άμεσα και θετικά στο αίτημά μας, κάτι που δείχνει και την καλή συνεργασία που έχουμε.

Επίσης, θέλω να ενημερώσω ότι το Ε.Κ.Α.Β. της Λευκάδας ενισχύεται με 3 επιπλέον διασώστες, 2 από τους οποίους έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα και ένας αναμένεται άμεσα, ενώ το Υπουργείο, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β., έχει εγκρίνει την κάλυψη επιπλέον 5 θέσεων για την επάνδρωση των ασθενοφόρων.

Τέλος, θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. για την εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και να τους ευχηθώ να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί για να συνεχίσουν να προσφέρουν το ανεκτίμητο έργο τους στην ελληνική κοινωνία

aixmi-news.gr