Ενίσχυση για Ζωοτροφές: Ρύθμιση για εγγραφή στο Μ.Α.Ε. «κομμένων» κτηνοτρόφων

Ρύθμιση για να εγγραφούν στα Μ.Α.Ε. και οι μη εγγεγραμμένοι κτηνοτρόφοι ώστε να λάβουν ενίσχυση για ζωοτροφές.

Το Υπ.Α.Α.Τ. σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών θα φέρουν ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν στα Μητρώα Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και οι κτηνοτρόφοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι, με σκοπό να πληρωθούν την ενίσχυση του 2% επί του τζίρου για τις ζωοτροφές.

Όπως είπε ο Υπ.Α.Α.Τ., κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, ήδη έχουν πληρωθεί 39 εκατ. ευρώ ενώ με τη ρύθμιση που θα γίνει για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο Μ.Α.Ε., θα πληρωθούν επί πλέον 10 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης προς τους κτηνοτρόφους που έχει λάβει η Κυβέρνηση, λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί διεθνώς από την αύξηση των ζωοτροφών, ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης.

Τέλος ο Υπ.Α.Α.Τ. αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσω της οποίας οι δηλώσεις Ο.Σ.Δ.Ε. γίνονται πλέον, για πρώτη φορά, στο gov.gr, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία, καθώς το κράτος έχει τον έλεγχο της διαδικασίας των δηλώσεων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ενός Οργανισμού που ετησίως δίνει στους αγρότες ενισχύσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

e-ea.gr