Εννέα νέες εμβολιαστικές γραμμές στην Αιτωλ/νία – Δεκαοκτώ στη Δυτική Ελλάδα

Δεκαοκτώ νέες εμβολιαστικές γραμμές ξεκινούν μέσα στο μήνα στις νοσηλευτικές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών κυρίως στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας αφού από τις 18 αυτές νέες γραμμές, οι εννέα (ποσοστό 50%) αναπτύσσονται στις δύο δευτεροβάθμιες νοσηλευτικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας. 

Σύμφωνα με την κατανομή τέσσερις από αυτές τις γραμμές θα αναπτυχθούν στη Νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου και πέντε στη Νοσηλευτική μονάδα του Μεσολογγίου.

Και στις εννέα αυτές γραμμές, το εμβόλιο με το οποίο θα εμβολιάζονται όσοι φτάνουν σ’ αυτές, θα είναι το εμβόλιο τις pfizer.

Στην Αχαΐα προστίθενται τρεις ακόμα γραμμές, από μία δηλαδή, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αίγιο).

Στην Ηλεία επίσης προστίθενται ακόμα έξι εμβολιαστικές γραμμές, από δύο δηλαδή στις Νοσηλευτικές μονάδες του Πύργου, της Αμαλιάδας και των Κρεστένων.

Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. «πατάει γκάζι», αναπτύσσοντας στα όρια της διοικητικής της εμβέλειας 42 νέες εμβολιαστικές γραμμές (εμπεριέχονται στον αριθμό αυτό και οι νέες γραμμές της Αιτωλοακαρνανίας), καθώς από την ερχόμενη Παρασκευή έως και το ερχόμενο Σάββατο θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός των εμβολιαστικών ραντεβού για τρεις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες: τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και υγιείς ηλικίας 55 έως 59 ετών και 50 έως 54 ετών.

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι πρώτες 33.600 δόσεις του οποίου φτάνουν στη χώρα μας αύριο.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr