Connect with us

Αγρίνιο

Ένωση Αγρινίου: Χρηματικά έπαθλα 1.500 ευρώ σε αριστεύσαντες της Αιτωλοακαρνανίας, στήριξη στην Εκπαίδευση και τους Νέους

Η Ένωση Αγρινίου πρόσφερε χρηματικά έπαθλα 1.500 ευρώ σε αριστεύσαντες της Αιτωλοακαρνανίας στηρίζοντας την Εκπαίδευση και τους Νέους των αγροτικών περιοχών.

Η Ένωση Αγρινίου πρόσφερε χρηματικά έπαθλα 1.500 ευρώ σε αριστεύσαντες της Αιτωλοακαρνανίας στηρίζοντας την Εκπαίδευση και τους Νέους των αγροτικών περιοχών.

Η Ένωση Αγρινίου πρόσφερε χρηματικά έπαθλα 1.500 ευρώ σε αριστεύσαντες της Αιτωλοακαρνανίας στηρίζοντας την Εκπαίδευση και τους Νέους των αγροτικών περιοχών.

Τους κόπους και τις υψηλές επιδόσεις μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις επιβράβευσε η Ένωση Αγρινίου, απονέμοντας υποτροφίες σε νέους που ξεκινούν πλέον τη φοιτητική τους διαδρομή.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, σε μια λιτή εκδήλωση, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που καθιέρωσε ο Συνεταιρισμός το 2016.

Κάθε δικαιούχος έλαβε χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, με άμεσα εξαργυρώσιμη επιταγή.

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, η υποτροφία αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας των μαθητών και ενθάρρυνση για τη συνέχεια των σπουδών τους.

Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεση της Ένωσης Αγρινίου να στηρίζει τις οικογένειες της υπαίθρου και να δημιουργεί πρόσθετα κίνητρα για την επιλογή σπουδών που συνδέονται με τον αγροτικό τομέα.

Οι Υποτροφίες αφορούν δύο κατηγορίες: αριστεύσαντες που εισήχθησαν σε Σχολές Αγροτικού Προσανατολισμού και μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε οποιαδήποτε Σχολή, έχοντας αποφοιτήσει από λύκεια εκτός των πόλεων του Αγρινίου, της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου.

Με τη δεύτερη κατηγορία, ο Συνεταιρισμός επιδιώκει να ενισχύσει νέους από αγροτικές περιοχές, αναγνωρίζοντας τις πρόσθετες δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους, σε σύγκριση με τις δυνατότητες που προσφέρουν τα αστικά κέντρα.

Για την εισαγωγή τους σε Σχολές Αγροτικού Προσανατολισμού βραβεύτηκαν ο Σπυρίδων Μπαγιώργας από το Μεσολόγγι, η Παναγιώτα Δευτερεύβου από το Αγρίνιο και η Νεφέλη Δημητροπούλου από τη Ναύπακτο.

Από τη δεύτερη κατηγορία, υποτροφίες έλαβαν η Αμαλία Καρύμπαλη από το Αιτωλικό, ο Άγγελος Τσόλκας από το Καινούριο και η Σπυριδούλα Κουτσιαύτη από το Παναιτώλιο.

Απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, Θωμάς Κουτσουπιάς, τους διαβεβαίωσε ό,τι ο Συνεταιρισμός θα παραμείνει στο πλευρό τους, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία μιας μελλοντικής συνεργασίας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της προσφοράς στον τόπο και της προσωπικής συμβολής στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην τοποθέτησή του συνέδεσε την αξία της Εκπαίδευσης με τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, υπογραμμίζοντας ό,τι η Ένωση Αγρινίου επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στις δυνατότητες που μπορούν να δημιουργήσουν οι νέοι μέσα από τις γνώσεις και τη δραστηριότητά τους.

Τη σημασία της επιβράβευσης ανέδειξε εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Διευθυντής του 6ου Λυκείου Αγρινίου κος. Λίνος Υφαντής, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην ευρύτερη κοινωνική προσφορά του Συνεταιρισμού και στη σταθερή στήριξή του προς τη μαθητική κοινότητα, τονίζοντας παράλληλα το μεγάλο πρόβλημα της «διαρροής» των παιδιών της Αιτωλοακαρνανίας, που φεύγουν να σπουδάσουν και δεν επιστρέφουν ποτέ.

Η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια του Νομού, χωρίς εμπλοκή της Ένωσης Αγρινίου.

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων κατηγοριών, μοναδικό κριτήριο κατάταξης αποτέλεσαν τα μόρια εισαγωγής.

Τις υποτροφίες απένειμαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς, ο Αντιπρόεδρος Γ. Καλλίμορφος, ο Οικονομικός Διευθυντής του Συνεταιρισμού Ν. Σακαρέλλος, ο Νομικός Σύμβουλος Γ. Γρίνος, ο Εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λ. Υφαντής, και ο Εκδότης της Εφημερίδας «Μαχητής» Ν. Κανής.

Οι βραβευθέντες και οι γονείς τους εξέφρασαν την ευχάριστη έκπληξή τους όταν ενημερώθηκαν για την υποτροφία, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία ουσιαστική στήριξη στο ξεκίνημα της νέας πορείας των φοιτητών και μια έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειάς τους.

 

Διαβάστε επίσης: Νεροποντή στο Αγρίνιο: Πτώσεις βράχων σε σημεία της 14ης Επαρχιακής Οδού Σχίνου – Σκουτεράς – Σιτόμενα

Advertisement

Τελευταία νέα →