Ένωση Στρατιωτικών Αιτωλ/νίας: «Τι θα γίνει με τις τακτικές μεταθέσεις;»

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την 2μηνή αναμονή στην υλοποίηση επίσημης συνάντησης, με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η οποία έχει ζητηθεί, δια μέσω της ΠΟΜΕΝΣ, από τις αρχές Μαρτίου και αφορά κατ’ ιδίαν συζήτηση για τα προβλήματα στελέχωσης στα στρατιωτικά Α/Δ Ακτίου και Αγρινίου. 

https://espeait.pomens.gr/9-enimerosi/738-i-pomens-zitei-apo-to-ypetha-synantisi-gia-ta-provlimata-stis-monades-aktiou-agriniou

Υπενθυμίζουμε ότι στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου υφίσταται για 4η χρονιά αβεβαιότητα για την εφαρμογή μαζικών μεταθέσεων, λόγω του εν ισχύ Π.Ο.Υ. που κάθε χρόνο ούτε εφαρμόζεται αλλά και ούτε τροποποιείται, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις, λόγω της ραγδαίας αύξησης της πτητικής κίνησης στον πολιτικό αερολιμένα, μιας και η υποστήριξη αυτών καλύπτεται από την Π.Α., σύμφωνα με το πλαίσιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί και εγκριθεί στον ν. 4389/2016. 

https://espeait.pomens.gr/2-uncategorised/718-fraport-greece

Παράλληλα επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά το πρόβλημα χορήγησης της Κανονικής άδειας στα στελέχη που υπηρετούν στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου, γεγονός που αντιτίθεται στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της ισότητας και αξιοκρατίας, ενώ δεν διασφαλίζεται η πραγμάτωση του Κράτους Δικαίου. 

https://espeait.pomens.gr/2-uncategorised/724-stelexi-antimetopizoun-dyskolies-stin-xorigisi-kanonikis-adeias

Τέλος καλούμε, για πολλοστή φορά, τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιοχής μας να προβούν σε κάθε δυνατή πρωτοβουλία που θα στοχεύει στην ενημέρωση της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥπΕΘΑ και την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας. 

Αγαπητά μέλη, συνάδελφοι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,

η θεσμική εκπροσώπηση σας, δια μέσω των νόμιμων οργάνων της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. και Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε τα δίκαια αιτήματά μας να λάβουν της δέουσας προσοχής από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και επιτέλους να δούμε έργα και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.  

            

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας   

Χονδρογιάννης Βασίλειος                                 Λεμονιάς Απόστολος