Ενοχή του πρώην Προπονητή Ιστιοπλοΐας για βιασμό κατ’ εξακολούθηση ζητά ο Εισαγγελέας

Να κριθεί ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου ζήτησε ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον πρώην Προπονητή Ιστιοπλοΐας, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο μετά από τις καταγγελίες πρώην αθλήτριας του.

Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του υπήρξε καταπέλτης κάνοντας λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» του κατηγορούμενου. Η εμπεριστατωμένη εισαγγελική αγόρευση «λύγισε» μάλιστα τόσο τους γονείς της 21χρονης σήμερα καταγγέλλουσας όσο και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου η οποία βρισκόταν στο ακροατήριο, οι οποίοι ξέσπασαν σε κλάματα.

«Να δείτε το πρόσωπο της καταγγέλλουσας, τις ενέργειες, τις πράξεις και τις παραλείψεις της όχι τώρα όπως την είδατε αλλά γυρνώντας τότε το χρόνο, όταν ήταν ένα παιδί» υποστήριξε ο εισαγγελέας, αναφερόμενος σε γεγονότα «που για τον κατηγορούμενο προσέφεραν χαρά, ήταν το καμάρι του, το στολίδι του το άγαλμα του γιατί την θαύμαζε και την αγαπούσε χωρίς όμως τη συναίνεση της».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα τα περιστατικά διαδραματίζονται το 2009, όταν η καταγγέλλουσα είναι 9 ετών, τελειώνει την Δ’ Δημοτικού. «Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο καταχρώμενος την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπο του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως « τί ωραίο κορμάκι έχεις».

Μάλιστα, όπως «επισημάνθηκε ο κατηγορούμενος επιμελώς φρόντισε να χτίσει γερές σχέσεις με όλους τους γονείς των παιδιών και να κερδίσει την εμπιστοσύνη μαζί του και με τα παιδιά, ειδικά όμως έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας».

Στη συνέχεια, ο Εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε πως από το 2010 ο κατηγορούμενος προπονητής ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων, τονίζοντας για τον προπονητή: «Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, συνέχισε να συναναστρέφεται μαζί της. Μέχρι το 2011 οι λεκτικές εκφράσεις που μετουσιώθηκαν σε φιλί, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις, θωπείες και άλλα, παρόλο που ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν το παράνομο των πράξεων του».

cnn.gr