Εντυπωσίασε η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου στην Επετειακή Συνάντηση (Photos)

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών

Η ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου: 

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 συνεπήρε το πολυπληθές κοινό που παρευρέθηκε στην Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών με τίτλο «Μνήμης Σπαράγματα», 100+1 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και της Μ.Ασίας που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Σπύρου Χολέβα , παρουσίασε πέντε νοσταλγικά και διαχρονικά τραγούδια:

“Στου Βοσπόρου τ’αγιονέρια ”

“Μνήμη Μεσολόγγι”

“Θαλασσάκι μου”

“Σμυρνιωτοπούλα και Πολίτισσα”

“Ανατολή”

Με το πιάνο συνόδευσε τη Χορωδία ο Mάνος Πανόπουλος, με το κλαρινέτο  ο Νικόλας Χολέβας και με το βιολί ο Δημοσθένης Δροσοπαναγιώτης. Έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν  Μέλη της Χορωδίας όταν  τοποθέτησαν αναμμένα  κεριά στη σκηνή, φωτίζοντας τη μνήμη των χαμένων  Αλησμόνητων Πατρίδων.

Η συγκίνηση και η ικανοποίηση του κοινού για την καλλιτεχνική απόδοση τιμής στον ξεριζωμένο Ελληνισμό της Μικρασίας ήταν φανερή και εκφράστηκε με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα.

Η Επετειακή Χορωδιακή Συνάντηση – αφιέρωμα στα 100+1 χρόνια από Μικρασιατική Καταστροφή, ολοκληρώθηκε  με το τραγούδι : “Μια σμυρνιά στο παραθύρι”, που το  απέδωσαν όλες οι χορωδίες μαζί.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλ/νίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

Στον χώρο συναντήθηκαν πέντε χορωδίες: Η Χορωδία «Ορφέας»Αγρινίου, ηΧορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας, η Μικτή Χορωδία Πύργου και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας.Ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτ/νίας.

Δείτε εικόνες: 

 

Διαβάστε επίσης: Αμφιλοχία: Ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική του Δήμου