Επαφές Παπανδρέου με Εκπροσώπους Φορέων της Αχαΐας λόγω Κορονοϊού

Ο Πρώην Πρωθυπουργός, Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τα τελευταία 24ωρα συνεχείς επαφές με τους επικεφαλής των αρμοδίων Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας.

Σκοπός των επαφών, η ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα και για την προετοιμασία που έχει γίνει εκ μέρους των αρμοδίων φορέων για την προστασία των πολιτών από την εν εξελίξει επιδημία, καθώς και η εκτίμηση των επιπτώσεων από την αναβολή των καραναβαλικών εκδηλώσεων για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να υπάρξει εκ μέρους του Πρώην Πρωθυπουργού η αναγκαία επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό.

Από αυτήν την πρώτη διαβούλευση, καθώς θα υπάρξει και συνέχεια, εκτιμήθηκε ότι, απαιτείται ηρεμία και νηφαλιότητα, η ύψιστη δυνατή επαγρύπνηση εκ μέρους των αρμοδίων αρχών, συνεχής και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και βεβαίως, η προσεκτική προσέγγιση των επιπτώσεων στην οικονομία της περιοχής, έτσι ώστε, με την πρέπουσα συνεργασία μεταξύ όλων των τοπικών φορέων να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές απαντήσεις για τα πρόβλημα των επιχειρηματιών της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ζήτησε από τους συνομιλητές του, να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις έτσι ώστε να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική η παρέμβασή του προς την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι, απαιτείται και ουσιαστική τεκμηρίωση των προβλημάτων και των επιπτώσεων στην οικονομία, προκειμένου να υπάρξει εκ μέρους του και η απαιτούμενη παρέμβαση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνομίλησε μεταξύ άλλων, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, τον Πρώην Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Αντιπρόεδρο ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ, Τάκη Τσώνη, τον Λιμενάρχη Πάτρας, Νίκο Ματούλα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρο Στεργίου, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστα Ζαφειρόπουλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρη Διαμαντόπουλο.

Αργά το απόγευμα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους των φορέων της Αχαΐας και των αρμοδίων αρχών, επικοινώνησε με τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, Βασίλη Κικίλια και Χρήστο Σταϊκούρα, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα και τα προβλήματα που προέκυψαν από την έλευση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις από τα μέτρα που ελήφθησαν.

Οι επαφές και η διαβούλευση του Πρώην Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας με τους φορείς του Νομού και την κυβέρνηση θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.