Επέτειος 28/9/1825 – 28/9/2020 η μάχη του Καρβασαρά

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Καρβασαριώτες της Διασποράς που θυμούνται και τιμούν…

Τιμούν ανθρώπους, γεγονότα και επετείους…

Και κυρίως επετείους…..

Το γεγονός είναι ιστορία και δεν αλλάζει με τίποτε αλλά η επέτειος είναι η εξαιρετική τιμή της αναφοράς του..

Επέτειος, λοιπόν, σήμερα…

Σαν σήμερα, 28/9 /1825, και – σύμπτωση – ημέρα Δευτέρα,

Πέντε χρόνια προτού συμπληρωθούν 2 ΑΙΩΝΕΣ (!!!!), στον Καρβασαρά ο Καραϊσκάκης με τα ένοπλα τμήματά του, άλωσε το ισχυρό οχυρό της κώμης και χάρισε στην πατρίδα κατόρθωμα τρανό, για να παινεύει και πάλι η Ιστορία !!!!

Νίκη τεράστιας σημασίας – το πιο λαμπρό κατόρθωμα του αγώνα, της χρονιάς εκείνης…..

Μια νίκη, ένα ακόμα σύμβολο της στρατηγικής αξιωσύνης του γιου της καλογριάς !!!!

Αυτή η μέρα – επέτειος, που δίνει στον μικρό μας τόπο το μεγάλο δικαίωμα να στέκεται, ισάξια, στα μεγάλα γεγονότα του απελευθερωτικού αγώνα !!!

Ο Ν. Τέλωνας με το «Εν Καρβασαρά» βιβλίο του, άνοιξε την πόρτα της γνώσης του κεφαλαιώδους – σε σημασία- γεγονότος της σημερινής μέρας…

Κι αν η δίτομη ιστορία είναι η μεγάλη δεξαμενή, το «Εν Καρβασαρά» είναι το μικρό ποτήρι του…αγιασμού της μνημοσύνης για τον στενόχωρο αλλά ιστορικότατο τόπο μας…

Κοινωνία αγιασμού της θύμησης της ιστορικής επετείου και για τον κ. Κώστα Θεοχ. Παππά εκλεκτού μέλους της μεγάλης Καρβασαριώτικης διασποράς, εργαζόμενου στον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος !!!

Υπό την ιδιότητα αυτή και θέλοντας να τιμήσει την ιστορία της γενέτειρας πόλης του , πήρε την πρωτοβουλία να κληθεί ο συγγραφέας και ιστορητής του μεγάλου κατορθώματος ,σε συνέντευξη στον ως άνω σταθμό !!!!

Η συνέντευξη δόθηκε σήμερα στην δημοσιογράφο του σταθμού κ. Μπούρτζινου και αναμεταδόθηκε από τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος»!!!

Μεγάλη η χαρά του συγγραφέα και τεράστια , σε εκτίμηση στο πρόσωπο του, η κίνηση του κ. Παππά !!!

Ο ΜΑΙΣΤΡΟΣ και η στήλη εκφράζουν τα συγχαρητήρια στον κ. Παππά για την ευαισθησία του, απορρέουσα, ασφαλώς, από την πατριωτική συνείδησή του !!!!

Θ.Κ

28/9/2020

https://e-maistros.gr/